Taj Mahal Palace & Tower

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Det opprinnelige Taj Mahal Palace

The Taj Mahal Palace & Tower er et 5-stjernes luksushotell i Taj-hotellkjeden, som ligger i den sydlige del av Mumbai i India, nær den pompøse triumfbue Gateway of India. Hotellet, hvis opprinnelige del er grunnlagt i 1903, er oppført i en arkitektonisk blanding av orientalske, mauriske og italienske (florentinske) stilarter, som har vært med på å gjøre Taj Mahal Palace & Tower i Mumbai til Taj-kjedens flaggskip.

Hotellet omfatter to distinkt adskilte bygninger, oppført i hver sin stil. Det opprinnelige Taj Mahal Hotel er oppført som et overdådig og pompøst bygningsverk mens The Tower umiddelbart østfor på tross av sin større høyde nærmest forekommer å heve seg i ærbødig respekt for den eldre og mere pompøst utsmykkede hovedbygning.

Hotellet, som er oppført av medlemmer av TATA-familien (TATA Group), har i alt 565 værelser som i kraft av hotellets høye standard og eksotiske beliggenhet har huset en lang rekke notabiliteter, deriblant Mick Jagger, Jacques Chirac, Joan Collins, det norske kongepar, Marianne Faithfull, hertugen av Edinburgh, prins Charles, The Beatles, Bill Clinton, og Jacqueline Kennedy Onassis.

Taj Mahal Palace & Tower, som ligger i Colaba-regionen i den sydlige del av Mumbai i det område som betegnes som Mumbais Manhattan, var sammen med den nærliggende Leopold Cafe og Colaba Police Station blant målene for terrorangrepene i Mumbai 26. november 2008. Hotellet blev meget hardt medtatt av terroristenes voldsomme angrep med håndgranater, brannstiftelse, anvendelse av mindre bomber samt gisseltagning og beskytning av gjester og ansatte med automatvåpen (bl.a. AK-47) med mange drepte ofre som den tragiske konsekvens.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]