TCI Computer AS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
TCI Computer AS
BransjeInformasjonsteknologi
Etablert1987
Opphørt 2010
HovedkontorBergen
LandNorge
Produkt(er)stasjonær PC
arbeidsstasjon
server
Nettstedtci.no (no)

TCI Computer var en virksomhet i Bergen som bygget og solgte PC-er til både bedrifts- og forbrukermarkedet. Selskapet ble etablert i 1987 under navnet MIPS AS. Selskapet gikk konkurs høsten 2010.[1] Frem til konkursen var selskapet regnet som Nordens eldste PC-produsent.[1][2]

TCI hadde en rekke avtaler med det offentlige og var et vanlig syn på universiteter og høyskoler i tillegg til flere kommuner [3].

Datamaskinene[rediger | rediger kilde]

I sin produksjon av personlige datamaskiner kjøpte TCI Computer primært inn deler fra kjente såkalte Original equipment manufacturers (OEM) i Taiwan. Hovedkortene ble primært kjøpt inn fra AOpen og Gigabyte. TCI-maskinene er kjent for sine karakteristiske kabinetter der de fleste er produsert av leverandøren MACASE. Maskinene ble som regel levert med anerkjente tastatur fra Keytronic.

TCI Office[rediger | rediger kilde]

Baby AT-kabinettet Diamond KS-330 som hadde sin storhetstid frem til ca. 1999.

Et utvalg av populære kabinetter fra TCI. Til venstre er Baby AT kabinettet Diamond KS-330 som var mest fremtrendende i perioden frem til 1995. Til høyre er Galaxy KA-580 som var selskapets mest populære ATX-kabinett.

TCi Professional System X[rediger | rediger kilde]

Datamaskiner og arbeidsstasjoner basert på Galaxy KA-580 ble solgt under produktnavnet TCI Pro, mens maskiner i budsjettsegmentet ble solgt i et mindre kabinett, Galaxy KS-J80, under produktnavnet TCI Micro. Førstnevnte var et meget populært kabinett og ble levert både hjemmemaskiner og proffsegmentet.

Forhandlernettverk[rediger | rediger kilde]

I tillegg til å selge datamaskiner direkte til bedrifter og forbrukere ble maskinen distribuert gjennom lokale forhandlernettverk. AGL Data A/S og Ring Telesenter A/S er eksempler på vestlandsbedrifter som solgte TCI-maskiner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Jørgenrud, Marius B. (8. desember 2009). «Norges eldste PC-produsent konkurs». Digi.no (norsk). Besøkt 7. juni 2021. 
  2. ^ Espeland, Stian Hæreid (7. desember 2009). «Totalkrasj for TCI Computer». Bergensavisen (norsk). Besøkt 7. juni 2021. 
  3. ^ «Referanseliste TCI». Arkivert fra originalen 29. april 1999. Besøkt 8. juni 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]