Hopp til innhold

Sword Art Online

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sword Art Online
orig. ソードアート・オンライン (Sōdo Āto Onrain)
Forfatter(e)Reki Kawahara
SpråkJapansk
SjangerAction, dramaeventyr, science-fiction
Utgitt10. april 2009[1]
ForlagASCII Media Works
Illustratør(er)«abec»

Sword Art Online (japansk: ソードアート・オンライン; hepburn: Sōdo Āto Onrain) er en japansk billedroman-serie skrevet av Reki Kawahara og illustrert av signaturen «abec». Serien har handling i en nær fremtid og fokuserer på ulike verdener av kunstig virkelighet. Serien var opphav til åtte forskjellige mangaer (japanske tegneserier) utgitt av ASCII Media Works og Kadokawa. Romanene og fire av mangaene har blitt lisensiert for utgivelse i Nord-Amerika av Yen Press.

En animeserie (japansk tegnefilm) produsert av A-1 Pictures ble vist på japansk TV i 2012. Oppfølgerserien, Sword Art Online II, ble vist i 2014. Den har også blitt utviklet til videospill.

Sword Art Online har oppnådd kommersiell suksess. Billedromanene er trykt i opplag på i alt over 16 millioner i flere land som Japan, Taiwan, Kina, Sør-Korea, Thailand, USA, Canada og Storbritannia.[2] TV-serien har fått blandet mottakelse fra kritikere. Noen roste utforskningen av de psykologiske aspektene ved kunstig virkelighet mens andre kritiserte seriens premisser og manus.

Historien foregår i forskjellige kunstige verdener som begynner i det fiktive spillet Sword Art Online.

Sword Art Online

[rediger | rediger kilde]

Sword Art Online er den første virtuelle (kunstige) spillverdenen, og omgivelsen til den første delen av historien. Verdenen er bygd opp at et gigantisk svevende festning som kalles Aincrad med hundre etasjer. Hver etasje har et middelaldermiljø og et fangehull med en sjef. Fangehullet og sjefen må bli bekjempet før spillerne kan dra videre til den neste etasjen.

Alfheim Online

[rediger | rediger kilde]

Alfheim Online er den andre virtuelle spillverdenen og omgivelsen i den andre delen av historien. Figurene i dette spillet er feer og kan fly med sine vinger på ryggen. Det er en massiv verden som er delt inn i flere regioner for hver fe-rase. I Alfheims senter er et stort tre som blir kalt «Verdenstreet», og målet med spillet er å nå toppen. Spillet har et ferdighetsbasert system der spillere forbedrer statistikken sin ved å utvikle ferdigheter i og utenfor kamp.

Gun Gale Online

[rediger | rediger kilde]

Gun Gale Online er den tredje virtuelle spillverdenen og omgivelsen i den tredje delen av historien. Det er en virtuell spillverden, der hovedfokus er på pistoler og gevær, men lyssverd og kniver finnes også.

UnderWorld

[rediger | rediger kilde]

UnderWorld er den fjerde virtuelle verdenen og den siste omgivelsen i historien. Det er den første virtuelle verdenen i serien som ikke er en spillverden, men en simulering av kunstig intelligens (AI). Tiden i UnderWorld er variabel, og kan være mye raskere relativt til den virkelige verden.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ https://myanimelist.net/manga/21479; MyAnimeList; besøksdato: 9. desember 2022.
  2. ^ «Sword Art Online Light Novels Have More Than 16.7 Million Copies in Print Worldwide». Anime News Network. 19. desember 2014.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]