Svarte fugler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Svarte fugler
orig. Svarta fåglar
Generell informasjon
GenreDramafilm[1]
Utgivelsesår1983
NasjonalitetSverige, Norge
SpråkNorsk, svensk
Bak kamera
RegiLasse Glomm[1] Rediger dette på Wikidata
ManusLasse Glomm Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Bente Erichsen
FotoErling Thurmann-Andersen Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBjørn Skagestad, Bibi Andersson, Anouk Ferjac, Keve Hjelm, Henri Serre, Jean-Paul Moulinot, Nathalie Richard, Micky Sébastian Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)Europafilm
Premiere(r)1983
Eksterne lenker

Svarte fugler er en norsk/svensk dramafilm fra 1983, regissert av Lasse Glomm. Den er basert på en novelle av Espen Haavardsholm, «Det uåpnede brevet», og ble spilt inn med både norske, franske og svenske skuespillere. Filmen handler om et vanskelig kjærlighetsforhold mellom norske Steinar og svensk/franske Simone.

Svarte fugler er vist på NRK flere ganger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om Simone (Bibi Andersson) og Stein (Bjørn Skagestad) som møtes på en bokmesse i Frankfurt. De to blir tiltrukket av hverandre. Simone Cambral er svensk/fransk og jobber i Paris som redaktør, mens norske Stein Carlsen jobber i et forlag i Oslo. De forelsker seg i hverandre og fortsetter å møtes i en uke etter messen. Det blir en het og intens uke, men etter denne uken skilles de ad og har kun kontakt på telefon. Steinar drar etter en tid tilbake til Paris for å møte Simone igjen, men finner ut at hun bærer på en redsel for å gå inn i et forhold. Hun plages også av stadige mareritt om svarte fugler og blir bare mer og mer deprimert og desillusjonert. Steinar trekker seg skuffet tilbake, men han kommer ikke over Simone. Igjen reiser han til Paris for å finne henne. Simone har sunket ned i en dyp depresjon og når de to prøver å finne ut av forholdet, klarer de ikke å avslutte forholdet. Det blir siste gangen Steinar ser Simone. Tilbake i Norge forsøker han å komme i kontakt med Simone, men hun svarer ikke. Et år etter den første gangen Steinar traff Simone, er han igjen tilbake på den samme messen i Frankfurt. Han prøver å finne Simone, men finner henne ikke. Så finner han ut at hun er død. Hun har tatt livet av seg.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk god mottakelse da den gikk på kino. VG og Dagsavisen ga den terningkast 3, mens Aftenposten ga den terningkast 5.

I rollene[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0086398/; besøksdato: 2. juli 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]