Supercraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Supercraft
Periode2007 -
Sjangersynthpop / futurepop
PlateselskapCodeline Records
(2008 - 2010)
WTL Records
(2010 - 2013 )
ScentAir Records
(2013 -)
Medlemmer
Geir Johansen (programmering og synth)
Egil Thomas Hansen (programmering og vokal)

Supercraft er et norsk synthband fra Halden/Sarpsborg, opprettet i 2007 av Geir Johansen og Egil Thomas Hansen.

Bandet spiller i hovedsak innen sjangerne synthpop og futurepop, og er sterkt influert av band som Depeche Mode, Apoptygma Berzerk, VNV Nation og And One. Første platekontrakt kom i 2008 hos det tyske selskapet Codeline Records. Siden høsten 2010 har norske WTL Records stått for utgivelsene.[1][trenger referanse]

Biografi[rediger | rediger kilde]

2007[rediger | rediger kilde]

I Februar dette året så bandet dagens lys. Thomas Hansen hadde en i en periode investert i et hjemmestudio, og det var nettopp her at ideen om et band ble unnfanget. Barndomsvennene Geir og Thomas hadde spilt sammen tidligere - i progrock-bandet Suspicious Minds - og ønsket å fortsette å lage musikk sammen. Valget falt på synth-musikk, siden dette lå hjertene nærmest. Mesteparten av 2007 gikk med til å produsere de første låtene.

2008[rediger | rediger kilde]

Allerde innen det var gått 1 år, ble første konsert avholdt. Mye takket være en lokal ung jente som er stor tilhenger av slik musikk og som ønsket å lage en event på et lokalt utested. Supercraft stilte villig opp, og fikk etterpå tilbakemelding om publikumsrekord av stedets eier. Det ble fler konserter, både på klubber og festivaler rundt om i Norge. Det tyske bandet Channel-East tok kontakt på sommeren, og spurte om det var mulig å lage til noe arrangement sammen. Dette resulterte i at gutta i Supercraft startet opp det som senere ble kjent som ELECTROCK Festivalen. Og en del av avtalen var at gutta i det tyske bandet skulle organisere et arrangement for Geir og Thomas i Tyskland. Og første tyske konsert fant sted på klubben K17 i Berlin i januar 2009.

2009[rediger | rediger kilde]

Konserten på K17 i januar resulterte i en henvendelse fra det tyske plateselskapet Codeline Records. Og før konsertkvelden var omme, var platekontrakten i boks. Tilbakemeldingene fra publikum gav Supercraft et skikkelig løft, og etter hjemkomsten var det fullt fokus på første plate. Første albumet fikk tittelen «Things we do» og ble sluppet på Codeline Records 4. desember 2009. Albumet ble også sendt til distributøren «A Different Drum» i USA, havnet på salgstoppen etter bare 1 uke og ble raskt utsolgt.
Dette året inneholdt også flere spillejobber rundt om, og det ble sakte med sikkert bygget en liten tilhengerskare.

2010[rediger | rediger kilde]

På nyåret ble det enda en tur til Tyskland for å spille og promotere albumet. Og til gutta's store glede, så møtte det opp folk som hadde vært på konserten året før. Arbeide med nytt materiale fikk stort fokus dette året også, i tillegg til å arrangere festivalen. Denne gangen var det dobbelt så mange band på festivalen, 6 stk totalt. Gutta i Supercraft hadde det travelt, men rakk å slippe en singel helt på tampen av sommeren. «Shiver & Burn» ble også sluppet på Codeline Records, og kom ut både digitalt og på CD 14. august.

2011[rediger | rediger kilde]

Atter en tur til Tyskland sparket igang dette året. Både Geir og Thomas hadde nå innsett at det å drive alt det administrative rundt Supercraft tok både tid og energi. Det ble derfor startet søk etter et selskap som hjelpe med disse tingene. Og napp ble det. Det tyske/engelske selskapet Inside the Light kom med et tilbud om en 360 deal. Etter en god periode med vurderinger og forhandlinger valgte Supercraft å takke nei til denne kontrakten. 2011 var også et år med mange endringer. Planlegging av festivalen uteble grunnet mye fokus på å lage et nytt album, Supercraft tok ombord en livemusiker - Kim Lunner - som i utgangspunktet skulle spille trommer, men som fungerer som synthspiller og ny produsent er hyret inn til det nye albumet. Valget falt på Richard Bjørklund fra bandet Spektralized.
I tillegg var også 2011 et år hvor Supercraft hadde en scene-konsept som ved et par tilfeller inneholdt dansende modeller.

2012[rediger | rediger kilde]

Det åpnet seg mulighet til å reise til Tyskland igjen i starten på året, og enda en vellykket turne ble unnagjort. Vel hjemme igjen fortsatte arbeidet med det nye albumet i tillegg til også planlegging av ny festival.[2] En singel - «Humans after all» - ble sluppet i april måned.
Navnet på det nye albumet vil være «Nation 47».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

År Tittel
2009 Things we do
2012 Nation 47
2013 Stranded (EP)
2018 Select & Operate

Singler[rediger | rediger kilde]

År Tittel
2010 Shiver & Burn
2012 Humans after all
2012 Faded
2014 For just one second
2017 Nothing More (than this)

Lyd[rediger | rediger kilde]

En liten smaksprøve på kommende singel «Faded»


Referanser[rediger | rediger kilde]