Stridens eple

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stridens eple
orig. The Statue
Generell informasjon
Utgivelsesår1971
Prod.landStorbritannia
Lengde84 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørRod Amateau
ManusforfatterDenis Norden
Alec Coppel
MusikkRiz Ortolani
Eksterne lenker

Stridens eple (originaltittel: The Statue) er en britisk komedie fra 1971, regissert av Rod Amateau med David Niven, Robert Vaughn, og Virna Lisi i hovedrollene. John Cleese og Graham Chapman fra Monty Python opptrer i tidlige roller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Professor Alex Bolt har utviklet et nytt Internasjonalt hjelpespråk "Unispeak" som har gjort ham internasjonalt anerkjent, og han har blitt tildelt en Nobelpris. Hans kone Rhonda har produsert en skulptur av ektemannen sin på oppdrag fra det amerikanske utenriksdepartementet, bestilt av deres venn, USAs ambassadør i England, Ray Whitely. Det er meningen at denne skulpturen snart skal avdukes i London.

Men Alex er flau over skulpturen, og frykter at dette vil føre til en PR-katastrofe og sette hans internasjonale status i fare. Rhonda påpeker at hun bare har sett Alex atten dager i løpet av de siste tre årene fordi han var så mye opptatt på reiser eller arbeid. I mellomtiden kjemper Ray, som ikke har noen anelse om statuens utseende, med Alex om avdukingen av statuen. Han begynner å bruke CIA-operatører for å blant annet fotografere bevegelsene hans i et forsøk på å ødelegge og miskreditere ham.

Alex avhører en medarbeider, Joachim, som tror Alex anklager ham for en affære med kona og angriper ham. Han blir venner med Rhonda og de har sex for aller første gang på mange år. Imidlertid kaster den enorme statuen en skygge som er synlig fra soverommet, og Alex blir funksjonelt impotent for påminnelsen. Alex og Rhonda begynner derfor å slåss igjen. Ray forsøker å manipulere og forføre Rhonda i sin ensomhet, og Rhonda viser ham statuen. Ray forandrer straks planene sine, når han begynner å frykte virkningene som en avduking av statuen kan ha.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]