Storgata 2 (Hønefoss)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Storgaten 2, også kjent som Hotell Fønix

Storgata 2 i Hønefoss er et fire etasjers murbygg med mansardtak. Bygget har fasade mot Søndre torv og Storgata. Gården er lokalt også kjent som Fønixgården og Hotell Fønix, men det var Hønefoss og Opplands Privatbank som oppførte bygget i 1920.

Fra 1931 fikk banken navnet Hønefoss og Opplands Kredittbank AS, etter at den var blitt reorganisert. Banken ble siden slått sammen med Christiania Bank og Creditkasse (fra 1962) og var senere kjent som Kreditkassen og Nordea, og denne banken ligger der den dag i dag.

Hotelldriften ble startet opp i etasjene over bakkeplanet da bygningen var ny. I en periode hadde hotellet også en kafé i bakkeplan, men denne ble nedlagt omkring 1960. Under andre verdenskrig hadde tyskerne sitt Ortskommandantur i hotellet. Da banken ble utvidet i 1972 var det ikke lenger plass nok til hotelldriften. Hotellet ble da nedlagt.


geografistubbDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)