Stiftelsen Arken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stiftelsen Arken er en norsk stiftelse som hjelper barn i fire land, Bolivia, India, Sør-Afrika og Albania. I India ligger det 3 barnehjem, og et i Bolivia, et i Sør-Afrika og et i Albania.

Magne E. Meling er grunnlegger og var i mange år leder. Meling startet med humanitære hjelpesendinger til tidligere land i Øst-Europa, og stod i mange år i spissen for at hjelpen kom frem til flere barnehjem og kirker i Romania, Albania og Russland. I flere år gikk det inntil seks hjelpesendinger i året til disse landene, og mange tusen mennesker fikk hjelp.

I 1996 var Meling på en feriereise til Cochabamba, Bolivia, sammen med sin kone Helga. Det var møtet med barna på barnehjemmet El Arca de Jesus som førte til at Meling tok et økonomisk ansvar for barnehjemmet. Det var da 19 barn på hjemmet. Hjemmet var rikt på varme og samhold, men manglet i perioder mat og mange andre nødvendige ting.

I Norge ble det opprettet et fadderprogram for å sikre barnas framtid. I dag har Stiftelsen Arken 6 barnehjem, og arbeidet går godt takket være faddere og givere, hovedsakelig fra Norge.

Magne Melings datter, Jorunn Ljones, var i 12 år stiftelsens daglige leder. Hun ga ansvaret videre i 2017 til Hans-Olav Kapstad, som sammen med fire andre danner styret i Stiftelsen Arken. Barnehjemmet i Bolivia ligger i byen Cochabamba. I Sør-Afrika ligger barnehjemmet i bydelen KwaThemai Johannesburg. I Albania er barnehjemmet plassert i den lille landsbyen Laç på utsiden av hovedstaden Tirana. De 3 barnehjem i India er fordelt i byene Hyderabad, Visakhapatnam og Vijayawada.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]