Steven Pressfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Steven Pressfield
Født1. sep. 1943Rediger på Wikidata (80 år)
Port of Spain
BeskjeftigelseSkribent, manusforfatter, romanforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedDuke University
NasjonalitetTrinidad og Tobago
USA

Steven Pressfield (født 1. september 1943 i Port of Spain i Trinidad) er en amerikansk manus– og romanforfatter. Han skriver hovedsakelig historisk fiksjon plassert i antikken, men også sakprosa som ofte omhandler psykologi.

Pressfield ble uteksaminert i 1965 fra Duke University i North-Carolina med en bachelorgrad i historie. I det påfølgende året vervet han seg i det amerikanske marinekorpset (USMC), hvor han ble værende i tre år. Etter tiden som marineinfanterist arbeidet han blant annet som lærer, tekstforfatter i reklamebyrå, lastebilsjåfør, bartender, altmuligmann og på mentalsykehus. Hans kamp for å livnære seg som forfatter på heltid, inkludert perioden da han var hjemløs, er beskrevet i boken The War of Art.

Han gjør et grundig arbeid i å sette seg inn i perioden, men av dramatiske årsaker, skjer det at Pressfield endrer noen detaljer som rekkefølgen av hendelser eller setter inn samtidige begreper og stedsnavn. Hans uttalte mål er å forsøke å fange tidens ånd samt skape troverdighet til datidens krigerfilosofi.

Hans andre roman, Gates of Fire, omhandler spartanerne og slaget ved Thermopylene. Denne romanen blir brukt som undervisningsmateriale ved US Military Academy, ved United States Naval Academy og på Marine Corps Basic School på Quantico.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Aleksander den store[rediger | rediger kilde]

  • The Virtues of War, 2004
  • The Afghan Campaign, 2006

Sakprosa[rediger | rediger kilde]

  • The War of Art: Winning the Inner Creative Battle

Film[rediger | rediger kilde]

Før han publiserte sin første skjønnlitterære bok, skrev Pressfield flere manus for filmer i Hollywood. Mest kjent er Freejack fra 1992 og Joshua Tree fra 1993. Freejack er science fiction og skuespillere var Emilio Estévez, Mick Jagger og Anthony Hopkins. Joshua Tree hadde skuespillere som Dolph Lundgren og George Segal.

Hans roman The Legend of Bagger Vance ble filmet i 2000 med Matt Damon som golfproffen og Will Smith som hans caddy.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]