Steve Leonard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Steve Leopard)
Hopp til navigering Hopp til søk

Steve "Leopard" Leonard – Steve Leonard er en fiktiv person i Sagaen om Darren Shan, som er en ungdomsserie på 12 bind, skrevet av Darren Shan. Steve Leopard, som han gjerne blir kalt blant venner, dukker opp allerede i første bok 'Skrekkens sirkus'. Han er Darren Shans bestevenn som barn. De to får sammen tak i billetter til ‘Cirque du Freak’, hvilket er et freakshow som skal komme til byen deres. Dit drar de sammen, og Steve er sjokkert når han gjenkjenner Larten Crepsley/Vur Horsten blant akrobatene på scenen. Her opptrer han sammen med en stor edderkopp som han greier å kontrollere ved hjelp av tankene, og kan be om å gjøre diverse triks. Leopard har sett Crepsley før i en gammel bok han har lest om vampyrer. Etter showet forlater Steve Darren for å finne Herr Crepsley. Uvitende om at han blir iakttatt av Darren, ber han Crepsley om å omgjøre seg til vampyr og ta ham som sin vampyrassistent. Herr Crepsley nekter, men til slutt velger han å "smake" på blodet hans. Men ved dette kan han kjenne at blodet i Steves årer er ondt, og han nekter dermed å ta Steve som sin assistent. Steve drar til slutt derifra, men sverger på at han en dag skal ta hevn på vampyren.

Etter dette begynner Darren å bli redd for Steve og hans syke ønske om å bli en vampyr. Men selv ender Darren opp med å stjele den giftige edderkoppen, Madam Octa. Dette var edderkoppen Crepsley opptrådte med på scenen den kvelden de var på Cirque du Freak. En stor, dødelig giftig edderkopp, som kan styres ved tankeoverføring om man blåser i en fløyte samtidig. Etter det blir de to venner igjen og Darren viser Steve hvordan han kan kontrollere edderkoppen. Men mens de to håndterer skapningen utspiller det seg en rekke uheldigheter som resulterer i at Steve blir bitt og forgiftet av Madam Octa. Det ser ut til at det ikke finnes noen kur for giften, og i full fortvilelse oppsøker Darren herr Crepsley i håp om å få en kur som kan helbrede Steve. Herr Crepsley går med på å helbrede Steve, men på den betingelse at Darren blir en halv-vampyr og Herr Crepsleys assistent. Darren går motvillig med på dette, men kun for å redde sin venn. Steve blir så kurert og Darren blir omdannet til halvvampyr. Ganske snart flykter Darren fra Larten Crepsley, og vil prøve å leve et normalt liv igjen. Steve skjønner hva som har skjedd når han er vitne til at Darren forsøker å drikke blod fra en lagkamerat under en fotballkamp. Da innser Darren at han ikke kan fortsette slik og drar tilbake til herr Crepsley for å bli hans assistent, som lovet.

De to iscenesetter derfor Darrens død for hans venner og familie, og han blir begravd. Etter at Herr Crepsley har gravd ham opp igjen angriper Steve Darren med en stake og anklager Darren for å ha instruert Madame Octa til å angripe ham og konspirert med Herr Crepsley mot ham. Han er uten tvil høyt sjalu for at Darren angivelig tok hans plass blant nattens skapninger. Steve får seg ikke til å drepe Darren, men sverger på å bli verdens største vampyrjeger. Han skal spore dem opp og drepe dem begge en gang i fremtiden. Han vil ikke høre på at Darren faktisk ikke ønsket å bli en vampyr, men gjorde alt dette kun for å redde Steves liv.

Steve blir streng tatt ikke nevnt noe særlig igjen før han dukker opp i bok 8 Aliansenatten. Her har han tydeligvis endret sitt syn på vampyrer og lagt ønsket om å bli vampyrjeger til side. Han redder selv Darren fra en ondskapsfull vampan. (Vampaner er en slektning av vampyrer, forskjellen er at vampaner alltid dreper sitt bytte. Vampyrer derimot drikker kun det lille de trenger fra vedkommende som ikke egentlig blir påvirket av det i ettertid.) Steve blir så med Darren Shan, Harkat Mold, Vancha Marsh, Larten Crepsley og Debbie i kampen mot vampanene. Selv om Darren, Harkat og Vancha stoler på ham, forblir Crepsley mistenksom ovenfor Steve. Han har ikke tro på at en gutt med så ondt blod kan snu seg tilbake til det gode. Senere er de på vampanjakt nede i kloakksystemet under byen sammen. Her viser Steve hvor rett Crepsley faktisk hadde når han tar Debbie og presser en kniv mot halsen på henne. Da avslører han at han selv er en halv-vampan. I de påfølgende kampene taper vampyrene ingen liv, men når Darren tar Steve til fange blir Debbie tatt til fange hos Vampanene. Vampanene gir dem så fritt leide ut av tunnelene mot at Steve ikke blir skadet.

I den neste boken Skjebnemorgen greier Steve å rømme fra Darren og vennene hans. Da blir han ikke sett igjen før ved slutten av boken, hvor han er med de andre vampanene i hevnens hule. Herr Crepsley ender i kamp med Gannen Harst, Vampanlorden og Steve på en plattform med brennende staker under. Herr Crepsley greier med all sin makt å drepe den såkalte “vampanlorden“ mot stakene, men han blir like etter slått ned fra plattformen av Steve og dør momentan på stakene selv. Etter Herr Crepsleys død tror vampanjegerene at vampanlorden er død og at Arrkrigen har kommet til veis ende. Dette snus derimot når Steve avslører sannheten for Darren: at det er han selv som er den sanne vampamlorden. Dette utgjør en stor sorg hos vampyrene, når de innser at Crepsley ofret livet for gjeves. Steve forlater hevnens hule sammen med resten av vampanene.

Etter dette blir ikke Steve nevnt igjen før i den tiende boken Sjelesjøen, hvor Darren kjemper mot ham i et mareritt. Steve dukker så opp igjen i den nest siste boken Mørkets hersker med R.V., Gannen Harst, Morgan James og en ny assistent, Darius, som senere viser seg å være Steves sønn. Mot slutten av boka blir Evra Vons sønn Shancus tatt som gissel av vampanene og ført til en nedlagt bygning. Steve står her på motsatt side av et hav av staker når vampanjegerene kommer inn i bygningen med Darius som sitt gissel. Steve går med på å bytte Schancus mot Darius, men like før byttingen skjer knekker han nakken til Shancus, hvilket resulterer i at Schancus dør. Som hevn forbereder Darren seg på å drepe Darius, men når Steve så avslører at Darius er Annies sønn (Darrens søster) greier han ikke drepe ham.

I skjebnens sønner blir det avslørt at etter Darrens (iscenesatte) bortgang hadde Steve blitt bedre kjent med, Annie Shan, og innledet et romantisk forhold til henne. Han gjør henne så gravid (med Darius), før han avslører at han ikke har noen følelser for henne og forlater henne og barnet. I all hemmelighet møter Steve Darius og omgjør ham til halvvampan og hjernevasker ham til å tro at det er vampyrene som er de onde. Darren og Vancha finner Steve og vampanene på Cirque du Freak. Her ender de med å kjempe mot Steve og Gannen. Vancha blir såret under kampen mot Gannen og kan ikke kjempe lenger. Like etter blir Gannen slått bevisstløs, noe som fører til at Steve og Darren er i kampen alene.

Gjennom en lang kamp, klarer Darren og stikke Steve skjebnesvangert gjennom hjertet. Dette dømmer ham til å bli den tyranniske Mørkets hersker, et monster verre enn Steve. Mens Steve ligger for døden avslører herr Order at han er far til dem begge, hvilket gjør dem til brødre, og at skapelsen av dem var en del av planen hans for å ta kontroll over universet. Han antar at Mørkets hersker vil bli med ham ettersom han er faren. Darren ser likevel en utvei vekk fra sin forutbestemte framtid og lar Steve gi seg selv et dødelig sår. Deretter drar han Steve med seg ned i en elv som gir døden som resultat for dem begge. Dermed har han stoppet tilblivelsen av Mørkets hersker. Evanna avslører senere at Steves sjel er fanget I sjelesjøen. Den amerikanske skuespilleren Josh Hutcherson spiller Steve i filmen Cirque du Freak.