Hopp til innhold

Darren Shan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Darren Shan
FødtDarren O'Shaughnessy
3. juli 1972[1]Rediger på Wikidata (52 år)
London[2]
Limerick[3]
BeskjeftigelseSkribent, barnebokforfatter, romanforfatter Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Roehampton
Salesian Secondary College
NasjonalitetIrland[3]
Storbritannia
Signatur
Darren Shans signatur

Darren Shan (født 2. juli 1972 i London) er kunstnernavnet til den irske forfatteren Darren O'Shaughnessy. Darren har alltid likt å skrive, han kunne skrive da han fylte tre år.[trenger referanse] Da han var seks, flyttet familien til Limerick i Irland, hvor han siden har bodd. Men i en periode oppholdt han seg i London for å studere sosiologi og engelsk ved Roehampton University.

Bøker for voksne

[rediger | rediger kilde]

Da Darren fylte 17 skrev han sin første roman, Mute Pursuit, men den ble aldri utgitt.[trenger referanse] Han fikk utgitt sin første bok, Ayuamarca, i 1999. Året etter kom Hell's Horizon og deretter «City Of The Snakes». Bøkene var beregnet på voksne, men ingen av dem solgte godt.

Ungdomsbøker

[rediger | rediger kilde]

I januar 2000 fikk han imidlertid gitt ut en bok beregnet for ungdom. Cirque Du Freak solgte godt og ble begynnelsen på Sagaen om Darren Shan. De neste fire årene fullførte Darren tolv bøker om vampyrer i Sagaen om Darren Shan. Serien ble med en gang en hit i mer enn 30 land på over 20 språk. Bøkene hans har solgt i over 10 millioner eksemplarer. Etter serien om vampyrer begynte han straks på en ny om demoner, The Demonata. Alle bøkene er kommet ut på engelsk og norsk. Shan er nå blitt anerkjent som forfatter og jobber for øyeblikket med en ny serie for ungdom, Sagaen om Larten Crepsley. Til nå er det utgitt over 12 bøker (2 forskjellige Darren Shan-serier). Alle på norsk og engelsk.

Andre bøker

[rediger | rediger kilde]

Darren Shan har også skrevet bøkene : -Zom-B (12 bøker) -Lady of the shades -The Thin Executioner -The City Trilogy (en trilogi på 3 forskjellige bøker) -Koyasan

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Iedereen Leest[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 126790264, besøkt 13. august 2015[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b web.archive.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]