Steve Irwin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Steve Irwin
Steve Irwin.jpg
Født22. februar 1962
Essendon, Melbourne, Victoria, Australia
Død4. september 2006
Batt Reef, Low Isles utenfor Port Douglas, Queensland, Australia
Ektefelle Terri Irwin (1992–2006)
Far Bob Irwin
Barn Bindi Irwin, Robert C. Irwin
Beskjeftigelse Naturviter, programleder, journalist, skuespiller
NasjonalitetAustralia

Stephen Robert Irwin (født 22. februar 1962, død 4. september 2006) var en australsk TV-personlighet, naturvitenskapsmann og miljøverner. Han var best kjent fra TV-serien Krokodillejegeren, en ukonvensjonell naturdokumentar som han ledet sammen med kona Terri Irwin. Han hadde en særegen personlighet og ble beundret av mange tusen seere på Animal Planet. I Norge ble serien sendt på TVNorge, foruten Discovery Channel og Animal Planet.

Han eide og drev også Australia Zoo i Beerwah i Queensland. Da han var ung, drev han en krokodillefarm med sin familie. Han hadde alltid vært tiltrukket av dyr, og særlig reptiler.

Død[rediger | rediger kilde]

Irwin døde under innspillingen av en undervannsdokumentar 4. september 2006, etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokke. Hele hendelsen ble filmet, og dette er det eneste kjente filmklippet som viser en piggrokke som dreper et menneske.[trenger referanse]

Privat begravelsesseremoni[rediger | rediger kilde]

Familien ble tilbudt en statsbegravelse, men avslo, fordi de mente Steve selv ikke ville ha ønsket det, og i stedet bare ville bli husket som en «vanlig fyr». Han ble begravet under en privat seremoni for familie og venner 9. september i tettstedet Caloundra, en times kjøring nord for Brisbane.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)