Steve Irwin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Steve Irwin
Steve Irwin.jpg
Født 22. februar 1962
Essendon, Melbourne, Victoria, Australia
Død 4. september 2006
Batt Reef, Low Isles utenfor Port Douglas, Queensland, Australia
Ektefelle Terri Irwin
Far Q4932895
Barn Bindi Irwin, Robert Irwin
Nasjonalitet Australia

Stephen Robert Irwin (født 22. februar 1962, død 4. september 2008) var en australsk TV-personlighet, naturvitenskapsmann og miljøverner best kjent fra TV-serien Krokodillejegeren, en ukonvensjonell naturdokumentar som han ledet sammen med kona Terri Irwin. Han hadde en stor personlighet som beundret mange tusen mennesker på Animal Planet. I Norge ble serien sendt på TV Norge, foruten Discovery Channel og Animal Planet.

Han eide og drev også Australia Zoo i Beerwah i Queensland. Da han var ung drev han en krokodillefarm med sin familie. Han har alltid vært tiltrukket dyr og særlig reptiler.

Død[rediger | rediger kilde]

Irwin døde under innspillingen av en undervannsdokumentar 4. september 2006, etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokke.

Privat begravelsesseremoni[rediger | rediger kilde]

Familien ble tilbudt en statsbegravelse, men avslo fordi de mente Steve selv ikke ville ha ønsket det, og i stedet bare bli husket som en «vanlig fyr». Han ble begravet under en privat seremoni for familie og venner 9. september i tettstedet Caloundra, en times kjøring nord for Brisbane.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Steve Irwin – bilder, video eller lyd
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)