Steve Irwin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steve Irwin
Steve Irwin.jpg
FødtStephen Robert Irwin
22. februar 1962
Essendon
Død4. september 2006 (44 år)
Batt Reef
Ektefelle Terri Irwin (19922006)
Far Bob Irwin
Barn Bindi Irwin, Robert Irwin
Beskjeftigelse Zoolog, programleder, journalist, skuespiller
Nasjonalitet Australia
Språk Engelsk
Utmerkelser Queensland Australian of the Year award (2004)

Stephen Robert Irwin (født 22. februar 1962 i Melbourne i Victoria, død 4. september 2006 utenfor Port Douglas i Queensland) var en australsk TV-personlighet, naturvitenskapsmann og miljøverner. Han var best kjent fra TV-serien Krokodillejegeren, en ukonvensjonell naturdokumentar som han ledet sammen med kona Terri Irwin. Han hadde en særegen personlighet og ble beundret av mange tusen seere på Animal Planet. I Norge ble serien sendt på TVNorge, foruten Discovery Channel og Animal Planet.

Han eide og drev også Australia Zoo i Beerwah i Queensland. Da han var ung, drev han en krokodillefarm med sin familie. Han hadde alltid vært tiltrukket av dyr, og særlig reptiler.

Død[rediger | rediger kilde]

Irwin døde under innspillingen av en undervannsdokumentar 4. september 2006, etter å ha blitt stukket i hjertet av en piggrokke.

Privat begravelsesseremoni[rediger | rediger kilde]

Familien ble tilbudt en statsbegravelse, men avslo, fordi de mente Steve selv ikke ville ha ønsket det, og i stedet bare ville bli husket som en «vanlig fyr». Han ble begravet under en privat seremoni for familie og venner 9. september i tettstedet Caloundra, en times kjøring nord for Brisbane.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)