Stavanger idrettshall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Stavanger Idrettshall)
Hopp til navigering Hopp til søk
Stavanger idrettshall
Idrettshallen.jpg
Land NorgeRediger på Wikidata
BrukereViking Håndball
Map
Stavanger idrettshall
58°57′15″N 5°42′02″Ø

Stavanger idrettshall med Rica Forum Hotel i bakgrunnen.
Innebandy i Stavanger Idrettshall

Stavanger idrettshall ligger på Tjensvoll like ved Mosvatnet i Stavanger. Hallen ble innviet i 1979 og benyttes til innebandy, bordtennis, badminton, håndball, volleyball, det finnes løpebaner, styrketreningsrom, hoppegrop for tresteg og lengde.

Hallen har også en kafeteria som driftes av Stavanger Idrettsforening.

Innebandy[rediger | rediger kilde]

Stavanger idrettshall er hjemmebanen til Stavanger Innebandyklubb. Hallen brukes også under innebandyarrangementet Stavanger Open, en populær begivenhet som arrangeres hvert år i april, der det blir spilt på både store og små baner.

Håndball[rediger | rediger kilde]

Stavanger idrettshall er en av hallene som ble brukt under EM i håndball 2008 for menn. Hallen er hjemmebane for Viking Håndball. Under håndballkamper har hallen plass til 4100 tilskuere derav 2300 sitteplasser. I sesongen 2011/12 hadde derimot Viking bare 586 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper.

Volleyball[rediger | rediger kilde]

Hallen benyttes for volleyballturneringer. Hallen deles da inn i fire hoveddeler med tre volleyballbaner i hver som da gir tilsammen tolv baner. Banene har redusert servefelt. Ettersom hallen ikke har oppmerket mer enn 8 volleyballbaner må det tapes 4 baner forut for større volleyballturneringer. Hvert år siden 1987 har en av norges største volleyballturneringer - Vestcup - blitt arrangert i hallen med KFUM Stavanger Volleyball som arrangør. I tillegg har det blitt arrangert mange Norgesmesterskap, Veteran NM, Gallaturneringer samt regionsmesterskap.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]