Scandic Forum Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Rica Forum Hotel)
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 58°57′17,759″N 5°41′59,363″Ø

Rica Forum Hotel 2010

Scandic Forum Hotel[1] (tidl Rica Forum Hotel) ligger på Tjensvoll 2,5 kilometer utenfor Stavanger sentrum Hotellet har 182 rom som inkluderer standardrom, superior-rom, handicap-rom, juniorsuiter og suiter. I øverste etasje er det en bar og restaurant med god utsikt over de omkringliggende områdene.

Scandic Forum Hotel er Rogalands nest høyeste bygning om man ikke regner med spiret, og var det høyeste hotellet i Norge utenfor Oslo da det sto ferdig i 2001. Selve bygget har 21 etasjer og er 60 meter høyt, men spiret på taket gjør hotellet ca. 20 meter høyere. Hotellet er tegnet av arkitektkontoret Brandsberg - Dahls Arkitektkontor AS i Stavanger og hovedentreprenør ved byggingen var Skanska.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rica Hotels ASA, som hotellet het tidligere, inngikk en 10 års leieavtale med Forum Hotellbygg DA om leie av hotelleiendom på Tjensvoll i Stavanger. Hotellet åpnet i september 2001, med daværende direktør Magne Torgersen. Da hotellet åpnet var restauranten i 2. etasje med kapasitet på opptil 60 gjester, men i mai 2004 ble det bygget kjøkken i 21. etasje slik at 21. etasje nå fungerer som hotellets restaurant på kveldstid, samt frokost og lunsj.

Kurs og konferanse fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Konferansekapasiteten er til 1700 mennesker fordelt på hotellets 4 etasje for mindre sammenkomster til konferansesenteret til Indremisjonsselskapet som ligger vegg i vegg. Rica Forum Hotel har også et tett samarbeid med konferanse senteret Stavanger Forum. Sistnevnte er arrangøren til ONS som holdes annenhvert år i Stavanger og er Norges største oljemesse. Rica Forum Hotel er nærmeste hotellet til den internasjonale oljemessen.


Miljømerking[rediger | rediger kilde]

Scandic Forum Hotel er miljøsertifisert av miljømerket Svanen. .

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • ^ «Scandic Forum | Hotell i Stavanger | Scandic Hotels». www.scandichotels.no. Besøkt 6. september 2019.