Stavanger Forum Hotel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stavanger Forum Hotel
Rica Forum Hotel.JPG
Rica Forum Hotel 2010
Foto: Jarle Vines
Land NorgeRediger på Wikidata
Kart

Rica Forum Hotel
58°57′18″N 5°41′59″Ø

Stavanger Forum Hotel (fra 2014 til 2021: Scandic Forum Hotel) er et hotell på Tjensvoll i Stavanger. Hotellet har 182 rom, og i øverste etasje er det en bar og restaurant med utsikt over de omkringliggende områdene.

Stavanger Forum Hotel er Rogalands nest høyeste bygning om man ikke regner med spiret, og var det høyeste hotellet i Norge utenfor Oslo da det sto ferdig i 2001. Selve bygget har 21 etasjer og er 60 meter høyt, men spiret på taket gjør hotellet cirka 20 meter høyere. Hotellet er tegnet av arkitektkontoret Brandsberg-Dahls Arkitekter i Stavanger, og hovedentreprenør ved byggingen var Skanska.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rica Hotels ASA, som hotellet het tidligere, inngikk en ti-års leieavtale med Forum Hotellbygg DA om leie av hotelleiendom på Tjensvoll i Stavanger. Hotellet åpnet i september 2001, med Magne Torgersen som direktør.

Da hotellet åpnet, lå restauranten i andre etasje og hadde kapasitet på opptil 60 gjester. I mai 2004 ble det bygget kjøkken i 21. etasje, slik at 21. etasje nå fungerer som hotellets restaurant på kveldstid, samt frokost og lunsj.

Hotellet har tidligere vært en del av hotellkjeden Scandic, og i 2021 ble hotellet en del av Thon Hotels.

Fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Hotellet har 182 rom som inkluderer standardrom, superior-rom, handicap-rom, juniorsuiter og suiter. I øverste etasje er det bar og restaurant.[1]

Hotellet har fem konferanserom, der det største har plass til 60 deltakere. I tillegg disponerer det fire lokaler i konferansesenteret Stavanger Forum som ligger vegg-i-vegg.[2] Stavanger Forum har plass til totalt 1700 deltakere og er vert for den internasjonale oljemessen ONS som holdes annethvert år og er Norges største oljemesse.

Miljømerking[rediger | rediger kilde]

Stavanger Forum Hotel er miljøsertifisert med miljømerket Svanen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]