Hopp til innhold

Star-Lord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star-Lord
Rollefigur i Guardians of the Galaxy
En person utkledd som Star-Lord.
Første opptredenMarvel Preview Vol 1 #4 (januar 1976)
Informasjon
Alias(er)Peter Jason Quill
FarJ'son
StatsborgerskapUSA
SkuespillerChris Pratt
Skapt avSteve Englehart
Steve Gan
In-universe-informasjon
Marvels filmunivers, Earth-616

Star-Lord (Peter Jason Quill) er en fiktiv karakter i Marvel-universet, skapt av Steve Englehart og publisert av Marvel Comics. Star-Lord ble først introdusert i Marvel Preview #4 (1976).

1976 til 1997

[rediger | rediger kilde]

Star-Lords eventyr skildres i ni tegneserie-nummer spredt over flere år av utgivelse og med tre forskjellige forfatter:

  • Marvel Preview #4, 1976, Steve Englehart.
  • Marvel Preview #11, 1977, Chris Claremont.
  • Marvel Preview #14, 1978
  • Marvel Preview #15, 1978
  • Marvel Preview #18, 1979, Doug Moench
  • Marvel Super Special #10; 1979
  • Marvel Spotlight #6-7; 1980
  • Marvel Premier #61; 1981

Star-Lord heter egentlig Peter Jason Quill og er født i USA, hans mor Meredith og han selv kommer i kontakt med utenomjordiske som lander på jorden. I det første nummeret beskrives hans oppdragelse og drivkrefter og det slutter med reisen hans ut i verdensrommet og hvordan han blir utpekt for å være Star-Lord av et romvesen kalt Master of the Sun. Med denne utnevningen følger superheltevner og unike utstyr. Han får evnen å kommunisere på alle språk og å forstå alle maskiner, han får et pistol-formet våpen som kan skape de fire elementene ild, vann, luft og jord.

Etter det første nummeret utveksles forfatteren, og historiene er episodiske og kan leses selvstendig. Det forekommer dermed oppsummeringer som igjen forklarer opphavet til Star-Lord. Fra det andre nummeret har Star-Lord en konstant følgesvenn, nemlig skipet hans, Ship. I det syvende nummeret, Marvel Spotlight #6 «The Saga Begins», gjenfortelles Star-Lords historie, med noen små endringer.

Serien returnerer i 1996, da Timothy Zahn gir en sammenhengende historie om Star-Lord i en egen serie på tre numre. I denne serien finner en mann Star-Lords krasjlande skip Ship på planeten Bovric. Star-Lord selv har ikke blitt hørt om på tolv år. Mannen som heter Sinjin Quarrel er en noe mislykket telepat, men kan kommunisere med det forvirrede skipet som har blitt rammet av minnetap. De blir venner og Sinjin gir skipet navnet Aurora. Med det unike utstyret, drakten, hjelmen og pistolen, trernes han opp av Aurora til å ta rollen som superhelten Star-Lord.

2004 til 2013

[rediger | rediger kilde]

Star-Lord dykker igjen opp i 2004, denne gang som en bifigur i serien Thanos #8 til #12.[1] Star-Lord er fra og med dette med i Marvels fiktive verden. Star-Lord er noe annerledes i denne serien, en del av bakgrunnshistorien er lik, men det finnes ingen direkte kobling til de tidligere publiserte eventyrene. Star-Lord blir medlem av gruppen «Guardians of the Galaxy».

2014 til 2018

[rediger | rediger kilde]

I august 2014 ble filmen Guardians of the Galaxy utgitt, Chris Pratt som Star-Lord.

I 2017 kom Guardians of the Galaxy Vol. 2, med Chris Pratt som Star-Lord igjen.

I 2018 kom Avengers: Infinity War, med Star-Lord spillet av Chris Pratt.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen . Besøkt 24. april 2019.  «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 17. august 2014. Besøkt 24. april 2019. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]