Stadtrandsiedlung Malchow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Stadrandsiedlung Malchow
Stadrandsiedlung Malchow
Ortnitstraße
LandTyskland Tyskland
DelstatBerlin Berlin
StatusOrtsteil i bydelen Pankow
Areal5,68 km²
Befolkning1 123 (2011)
Bef.tetthet197,71 innb./km²
Høyde over havet47 meter

Stadtrandsiedlung Malchow er en ortsteil i bydelen Pankow i Berlin. Den må ikke forveksles med ortsteilen Malchow i bydelen Lichtenberg.


Historie[rediger | rediger kilde]

Området innenfor dagens ortsteil tilhørte opprinnelig landkommunen Malchow, som ble en orsteil i bydelen Weissensee ved dennes innlemmelse i Stor-Berlin i 1920. Malchow ble delt i 1985 og den gamle landsbykjernen gikk til bydelen Hohenschönhausen. Etter byreformen i 2001 tilhører Stadtrandsiedlung Malchow bydelen Pankow, mens ortsteilen Malchow ble liggende i Lichtenberg.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Den nordlige delen av ortsteilen med Stadtrandpark Neue Wiesen tilhører Naturpark Barnim som ligger på hver side av delstatsgrensen til Brandenburg. I 2005 ble Berlins andre golfbane åpnet i området.

Ortsteilen ligger vest for Bundesstrasse 2 mellom Weissensee og delstatsgrensen mot Brandenburg. Den egentlige Stadtrandsiedlung ligger sør i ortsteilen og knytter direkte an til Weissensee og Heinersdorf. Nord for Stadtrandsiedlung ligger småhageområdet Märchenland (eventyrlandet), forøvrig er orsteilen ubebygget og i bruk som landbruksområde. Etter Blankenfelde er Malchow den tynnest befolkete av Berlins 95 orsteiler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]