Stade olympique

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stade olympique
Le Stade Olympique 3.jpg
Oppkalt etterSommer-OL 1976
Land CanadaRediger på Wikidata
Eier Government of QuebecRediger på Wikidata
BrukereRégie des installations olympiques
Kapasitet45 757
Arkitekt Roger TaillibertRediger på Wikidata

Stade olympique
45°33′28″N 73°33′06″V

Fotballkamp mellom Montreal Impact og AC Milan

Stade olympique (fransk) eller Olympic Stadium (engelsk) er et innendørsstadion i Montréal, Quebec, Canada. Arenaen ble åpnet i 1976 og var hovedarenaen under Sommer-OL 1976. Den har kapasitet for 66 308, og brukes både til fotball, canadisk fotball, baseball og konserter. Den var tidligere hjemmebane for Montreal Expos i Major League Baseball og Montreal Alouette i Canadian Football League. Den brukes fortsatt for utvalgte kamper for Alouette og fotballklubben Montreal Impact.

Olympic Stadium var vertskap for Junior-VM på skøyter 1978 hvor det amerikanske søskenparet Eric og Beth Heiden ble kronet som juniorverdensmestere.[1]

Anlegget var plaget med store kostnadsoverskridelser, og endte opp med å koste $770 millioner. Taket og tårnet til stadionet ble ikke fullført før i 1987. For å finansiere stadionet ble det etablert en egen skatt på tobakk; stadionet ble ikke nedbetalt før i 2006, og omtales ofte som "The O" eller "The Big Owe".

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Phillips, Randy (6. februar 1978). «Eric, Beth not Heiden in Junior speed skating». The Gazette (engelsk). Montreal. Besøkt 1. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]