Stade olympique

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stade olympique de Montréal
Aerial view of Olympic Stadium of Montreal.jpg
Oppkalt etterSommer-OL 1976
Land CanadaRediger på Wikidata
Eier Government of QuebecRediger på Wikidata
BrukereRégie des installations olympiques
Underlagplen
Kapasitet45 757
Arkitekt Roger TaillibertRediger på Wikidata
Åpnet17. jul. 1976

Stade olympique de Montréal
45°33′28″N 73°33′06″V

Fotballkamp mellom Montreal Impact og AC Milan

Stade olympique (fransk) eller Olympic Stadium (engelsk) er et innendørsstadion i Montréal, Quebec, Canada. Arenaen ble åpnet i 1976 og var hovedarenaen under Sommer-OL 1976. Den har kapasitet for 66 308, og brukes både til fotball, canadisk fotball, baseball og konserter. Den var tidligere hjemmebane for Montreal Expos i Major League Baseball og Montreal Alouette i Canadian Football League. Den brukes fortsatt for utvalgte kamper for Alouette og fotballklubben Montreal Impact.

Olympic Stadium var vertskap for Junior-VM på skøyter 1978 hvor det amerikanske søskenparet Eric og Beth Heiden ble kronet som juniorverdensmestere.[1]

Anlegget var plaget med store kostnadsoverskridelser, og endte opp med å koste $770 millioner. Taket og tårnet til stadionet ble ikke fullført før i 1987. For å finansiere stadionet ble det etablert en egen skatt på tobakk; stadionet ble ikke nedbetalt før i 2006, og omtales ofte som "The O" eller "The Big Owe".

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Phillips, Randy (6. februar 1978). «Eric, Beth not Heiden in Junior speed skating». The Gazette (engelsk). Montreal. Besøkt 1. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]