Sonic the Hedgehog (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sonic the Hedgehog
Generell informasjon
SjangerAction / Eventyr
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder26 (liste)
Lengde22 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Fransk
Foran kamera
Stemmer avJaleel White
Bak kamera
SkapereDiC Entertainment
Sega Corporation (rollefigurer)
ProdusentJohn Grusd
Basert påSonic the Hedgehog
KomponistMichael Tavera
Prod.selskapDIC Entertainment
Sending
Periode18. sept. 19933. des. 1994
TV-kanalABC
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Sonic the Hedgehog (også kjent som Sonic Satam, fordi det vanligvis var på lufta lørdag morgen) er en amerikansk serie som ble skapt av DIC Underholdning i samarbeid med Sega i USA, og løst på videospill-serien Sonic the Hedgehog. Serien hadde en mørk og alvorlig atmosfære, noe som var en skarp kontrast i sammenligning med The Adventures of Sonic the Hedgehog som hadde premiere den samme måneden, og hadde en mer luftig tone. Et eksempel fra The Adventures of Sonic the Hedgehog, der hovedmotstanderen Robotnik er en patetisk skurk som blir hjulpet av like inkompetente roboter, mens denne serien (Sonic the Hedgehog) avbilder ham som en snedig diktator som er langt mer dyktig. Serien ble kansellert fordi de ble slått i seertall av den konkurrerende serien Mighty Morphin Power Rangers. Etter kanselleringen fortsatte serien i tegneserie format. Serien ble produsert av DIC Entertainment og ble sendt på TV, to år etter det første videospillet.

I Norge gikk serien på TV3.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Serien foregår på planeten kjent som Mobius rundt deres 33 århundre. En gal vitenskapsmann, Dr. Julian Ivo Robotnik (Jim Cummings), invaderte og tok over Mobotropolis, med hjelp av sin assistent og nevø Snively (Charlie Adler) og hans hær av roboter kalt SWATbots.

Han brukte et svært luftskip, The Destroyer (Ødeleggeren), til å forvandle Mobotropolis til en ny by, omdøpt til Robotropolis - en forurenset by, bestående av fabrikkbygg, varehus og utgravningsbygg.

De som klarte å rømme fra invasjonen har gjemt seg i The Great Forest(Den Store Skogen), som Robotnik ikke har klart å ødelegge. Sonic er leder for en gruppe kalt "Frihetskjemperne" og driver sabotasje mot Dr. Robotnik gjennom serien.

Figurer[rediger | rediger kilde]

Sonic: Hovedperson og helt i serien. Han har mot, guts og ikke minst fart og klarer som regel å stå i mot Dr. Robotniks onde plot. Det kan også nevnes at han er svært utålmodig. Prinsesse Sally Acorn: Ekor/Jorekorn hybrid og er prinsesse av Mobius, leder og den som setter strategien. Hun er med Sonic i nærmest hver episode. Hennes store ønske er å finne igjen sin far. Dr. Robotnik: Seriens hovedskurk. Han ønsker å ha hele Mobius i sin hule hånd. Hva han vil gjøre om han klarer det er uvist.

Introsang[rediger | rediger kilde]

«Fastest Thing Alive» ble sunget av Noisy Neighbors.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]