Solparken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Solparken

Solparken
67°16′56″N 14°23′4″Ø

Bodø domkirke.jpg

Solparken er park som ligger i sentrum av Bodø. Parken er - sammen med Rådhusparken - et samlingssted for bodøværingene. Parken ligger innenfor den sentrale bykjerna, mellom Nordlandsmuseet i vest, Rådhusparken i nord, boligblokka Rådhusgata 13 i øst og Rensåsgata sør for parken. Parken krysses i sin østlige del av en gangsti som forbinder Havnegata (ved postkontoret) med fotgjengergata Fridthjov Anderssens vei.

Midt i Solparken ligger musikkpaviljongen, med sin typisk modernistisk 1960-tallsarkitektur og åpning kun vendt mot nord og Rådhuset. Dagens paviljong er minst nummer tre i rekken av musikkpaviljonger siden 1926 da Solparken først ble anlagt i anlending den store Nordlandsmessen det året.

Solparken og rådhusparken blir ofte brukt som endepunkt for de største opptogene, som alle varianter av 17. mai-toget og protesttog, med unntak av nyttårsfakkeltogene, som går til Rensåsparken for å holde fyrverkeriene litt lenger unna sentrum, og fordi Rensåsparken er tre ganger så stor.

Minnemarkeringen etter 22. juli[rediger | rediger kilde]

27. juli 2011 ble det holdt en minnemarkering etter ofrene etter terrorangrepene 22. juli i Solparken, som var en spesiell minnemarkering til Espen Jørgensen og Henrik André Pedersen, som var de to AUFere fra Bodø som omkom etter 22. juli-tragedien.[1][2] Minnemarkeringen trakk til seg nesten 18000 mennesker [3] og ble holdt av noen lokale ungdommer som sa at de måtte ha en minnemarkering i Bodø. Disse ungdommene skal ha kjent ofrene, og tok initiativet med å få med kommunen på opplegget.

Referanser[rediger | rediger kilde]