Snoopy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Snoopy (i norsk oversettelse kalt Sniff) er Charlie Browns hund i tegneseriestripen Knøttene (engelsk Peanuts) av Charles M. Schulz. Snoopy er en beagle. Schulz hadde egentlig tenkt å kalle han «Sniffy», helt til han oppdaget at dette navnet var brukt i en annen tegneseriestripe.[trenger referanse] Tegninger og figurer av hunden er utbredt over hele verden.

Historie[rediger | rediger kilde]

Snoopy begynte livet sitt som en vanlig hund, men etterhvert lærte han å «snakke» til leseren ved hjelp av tankebobler. I tillegg til dette, kan mange av de menneskelige figurene i Peanuts forstå hva han tenker. Etterhvert ble han en av de mest dynamiske figurene i stripen, og er i dag en av de mest populære tegneseriefigurene i verden. 2. november 2015 fikk Snoopy en stjerne på Hollywood Walk of Fame ved siden av sin skaper Charles M. Schulz' stjerne.[1]

Roller[rediger | rediger kilde]

Hunden er glad i å spille roller og å sitte på taket av hundehuset sitt og tenke. Han apte både etter flere figurer i tegneserien, en rekke ulike dyr, og kjente figurer, for eksempel Mikke Mus og Beethoven. Ellers er han kjent for å opptre som et flygeress fra første verdenskrig, gjerne i luftdueller med den røde baron, eller som forfatter av romaner som alltid tar til med setningen «Det var en mørk og stormfull natt». Den opprinnelige begynnelsen «It was a dark and stormy night...» er fra romanen Paul Clifford fra 1830 av Edward George Bulwer-Lytton.

Venner[rediger | rediger kilde]

Eieren til Snoopy er Charlie Brown, eller Baltus som han heter på norsk. Men best venn er hunden med den vesle fuglen Woodstock, på norsk Fredrikke. Bare han kan tyde det fuglen sier ved hjelp av utropstegn.

Referanser[rediger | rediger kilde]