Slesvigske Musikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Slesvigske Musikkorps
SlesvigskeMusikkorps.jpg
Basisdata
Land:Danmark
Overordnet enhet:Telegrafregimentet
Slesvigske Musikkorps
Operativt oppdrag:
Rolle:Musikkorps

Slesvigske Musikkorps (SMUK) er et av det danske Forsvarets tre fulltidsprofesjonelle musikkorps og består av 16 musikere (messingblåsere og slagverkinstrumenter). Musikkorpset ledes av dirigent René Bjerregaard Nielsen.

Slesvigske Musikkorps hører formelt under Telegrafregimentet i Fredericia og har siden 1953 hørt hjemme på Haderslev kaserne. I november 2008 rykket Slesvigske Musikkorps inn i et nyoppført musikkhus, kalt Slesvigske Musikhus.

Musikkorpset er kjent for sin store musikalske bredde, og repertoaret spenner fra militære marsjer over kirkemusikk, operettemusikk og lettere klassiske ouverturer til underholdnings- og bigbandmusikk.

Slesvigske Musikkorps gir årlig ca. 125 konserter.

En av musikkorpset fornemmeste oppgaver er å være til rådighet for Kongehuset. Slesvigske Musikkorps deltar derutover ved militære parader samt markeringer av en lang rekke nasjonale merkedager. Endelig representerer Musikkorpset også Danmark ved militære og kulturelle arrangementer i utlandet.

Slesvigske Musikkorps er et ikon for danskheten i den sydlige del av landet, men korpset har også på landsplan oppnådd en synlighet og en popularitet som få andre danske ensembler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]