Slaveprinsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Slaveprinsen
TekstSven Olav Høivik, Astrid Sætrang Morvik (medforfatter), Ruth Rein (medforfatter), Kari Vinje (medforfatter)
MusikkSven Olav Høivik
SprogNorsk
GenreMusikal
Premiere(r)12. desember 2020 (Rissa kirke)
Annen informasjon
Nettsted(er)https://www.slaveprinsen.no/ (norsk)

Slaveprinsen er en norsk julemusikal som hadde urpremiere den 12. desember i 2020 i Rissa kirke.[1] I 2022 ble den fremført for tredje året på rad.

Sven Olav Høivik har skrevet historien og forfattet teksten, sangtekstene og komponert musikken,[2] med sangtekstbidrag av Astrid Sætrang Morvik, Kari Vinje og Ruth Rein. Musikalen er en julefortelling om Erlend, en bortført prins, som sammen med ei foreldreløs jente, Julie, finner ut hvem han er og klarer å få den forbudte jula tilbake. Musikalens tema er hovedpersonens leting etter identitet, først i eget strev, og dernest i kjærligheten.

Musikken trekker veksler på italiensk opera, visepop og popmusikk, og har flere rene musikalstykker. Instrumenteringen har hovedvekt på bruk av akustiske instrumenter og strykere.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Musikalen ble til som et dugnadsprosjekt, der Lars Eggen (Opera Trøndelag) og Kine Larsen Kimo fremførte alle de syv rollene første gang musikalen ble presentert. For hvert år har musikalen vokst, og i år (2024) framføres musikalen med 8 solister, kor og band med strykekvintett i Kimen kulturhus og Rissa kirke, siste helga i november.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sven Olav Høivik. «Hvordan musikalen ble til». Slaveprinsen. Besøkt 27. august 2022. 
  2. ^ Emelie Kjærnli Kristiansen (28. desember 2022). «Sven Olav møtte veggen som lege. Så skrev han trøndersk julemusikal». Adresseavisen. Besøkt 23. mars 2023. 
  3. ^ Withbro, Jonas Olsen (13. november 2021). «(+) Legen valgte en annen karrierevei: – Jeg blir glad og inspirert hver gang jeg forteller historien». fosna-folket.no (norsk). Besøkt 27. august 2022. «Musikalkonserten «Slaveprinsen» spilles også denne julen. Denne gangen med flere aktører på scenen» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]