Skoger Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skoger
Skoger Idrettslag
Stiftet15. juni 1919
Nettsidehttp://www.skoger.no/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
KallenavnSkæver, Stordammen
HjemmebaneSkoger stadion
Liga6. divisjon
LandNorge
AnnetKretsmestere 2008 og 2014
Administrasjon
StyrelederNorge Kyrre Frøyd
HovedtrenerSveits Sigmund Rougemont
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Skoger Idrettslag (stiftet 15. juni 1919) er et norsk idrettslag, som holder til utenfor Drammen og er mest kjent for seniorfotball i 6. divisjon. De spiller sine hjemmekamper på Skoger stadion, som var en av de siste arenaene med naturgress i Drammen, men i 2019 ble det lagt nytt kunstgress på stadion.

Skoger har tidligere spilt i 3. divisjon, nåværende 2. divisjon, og var den gangen nær ved å rykke opp.

Historikk[rediger | rediger kilde]

I 2008-sesongen rykket Skoger opp i 6. divisjon og endte på en sisteplass. De beholdt plassen etter at et lag trakk seg og spilte i 6. divisjon i Buskerud Fotballkrets i 2009-sesongen. Da endte Skoger på 6. plass. De så lenge ut til å kunne henge med i toppen, før høstsesongen som var preget av mye fravær og skader. Foran 2010-sesongen inngikk Skoger en samarbeidsavtale med IL Sparta/Bragerøen. Dette resulterte i gode resultater for Skoger, som havnet på en 4. plass i serien.

I 2014 stilte Skoger IL med nytt seniorlag i 7. divisjon. Laget kom med det eksisterende navnet Stordammen FK, og valgte å spille under Skoger Idrettslag, imidlertid i egne farger – mørkeblå trøyer og svarte shortser og strømper. Det nye laget klarte serie- og kretsmesterskap på første forsøk, og har siden den gang spilt i 6. divisjon. Deres beste plassering i denne æraen er 4. plass, ved to anledninger (2015 og 2019).

Fra og med 2020-sesongen stiller laget igjen som Skoger IL, i grønne drakter og hvite shortser og strømper, og de vil for første gang stille to lag i seriesystemet. I tillegg til A-laget i 6. divisjon har de denne sesongen B-lag i 7. divisjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]