Skitt Fiske Lillesand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Skitt Fiske Lillesand» er en lokal fiskeforening fra Lillesand. Foreningen ble stiftet den 17. november 1998, og mottar støtte blant annet fra Grimevann fiskelag som består av Stigselvvassdraget med Østre Grimevann, Vestre Grimevann og Kaldvellelva i Lillesand kommunes grunneiere.[1]

Blant foreningens formål er å:

  • Ivareta fiskeinteressene gjennom aktiv ivaretakelse av naturens produksjonsgrunnlag og ved at allmennheten skal ha adgang til å utøve fiske.
  • Være en aktiv interesseorganisasjon som ivaretar medlemmenes interesser innen fiske og fiskeforvaltning.
  • Sikre en bærekraftig høsting av fiskeressursene, basert på tilgjengelig kunnskap.
  • Sikre at fisken høstes til glede for flest mulig motiverte utøvere.

Foreningen har i samarbeid med kommunen bl.a stått for bygging av fiskebrygge og gapahuk, begge deler tilrettelagt for handikappede, i Kaldvellelva i Lillesand. Foreningen har også en stor del av ansvaret for tilrettelegging av fiskeplasser langs den nedre delen av elva. De bidrar også til å spre kunnskap om tur- og fiskemuligheter i marka langs Stigselvvassdraget med stor vekt på Østre- og Vestre Grimevann.

I forbindelse med utbygging av den nye 4 felts motorveien (E-18) gjennom store deler av Kaldvellområdet og over Kaldvellelva, har foreningen også bidratt med konstant overvåking av både pH i elva og pH-målinger av både sulfidholdige og ikke sulfidholdige avrenninger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]