Skins

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skins
Generell informasjon
SjangerDrama / Ungdom / Komedie
Prod.landStorbritannia
Sendeår2007
Sesonger7
Episoder61
Lengde44–48 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
28 oppføringer
Nicholas Hoult (rollefigur: Tony Stonem)
Mike Bailey (rollefigur: Sid Jenkins)
April Pearson (rollefigur: Michelle Richardson)
Hannah Murray (rollefigur: Cassie Ainsworth)
Joe Dempsie (rollefigur: Chris Miles)
Larissa Wilson (rollefigur: Jal Fazer)
Mitch Hewer (rollefigur: Maxxie Oliver)
Dev Patel (rollefigur: Anwar Kharral)
Aimee-Ffion Edwards (rollefigur: Sketch)
Kaya Scodelario (rollefigur: Effy Stonem)
Lisa Backwell (rollefigur: Pandora Moon)
Jack O'Connell (rollefigur: James Cook)
Luke Pasqualino (rollefigur: Freddie McClair)
Ollie Barbieri (rollefigur: JJ Jones)
Lily Loveless (rollefigur: Naomi Campbell)
Kathryn Prescott (rollefigur: Emily Fitch)
Megan Prescott (rollefigur: Katie Fitch)
Merveille Lukeba (rollefigur: Thomas Tomone)
Dakota Blue Richards (rollefigur: Franky Fitzgerald)
Sebastian De Souza (rollefigur: Matty Levan)
Alex Arnold (rollefigur: Rich Hardbeck)
Freya Mavor (rollefigur: Mini McGuinness)
Sean Teale (rollefigur: Nick Levan)
Laya Lewis (rollefigur: Liv Malone)
Will Merrick
Jessica Sula (rollefigur: Grace Blood)
Sam Jackson
John Bishop
Bak kamera
Skaper(e)Jamie Brittain
ProdusentChris Clough
Brian Stevens
ManusJamie Brittain, Bryan Elsley
Prod.selskapCompany Pictures
Sending
Periode25. jan. 20075. aug. 2013
TV-kanalE4
Teknisk informasjon
Bildeformat576i SDTV (2007)
1080i HDTV (2008–2013)
Sideforhold16:9
LydformatSurround
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Skins er en britisk komedie-, drama- og ungdomsserie som ble sendt på E4 fra 2007 til 2013. Den ble produsert av Company Pictures.

Skins ble fort en suksess, og ble en av TV-kanalens mest suksessfulle serier. Da filmingen av den tredje sesongen startet var det med en ny generasjons skuespillere. Kun to av skuespillerne fra sesong 1 og 2 ble beholdt.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Den veldig attraktive, populære og intelligente Tony deltar sammen med vennene sine på en fest holdt av Abigail Stock. Serien fokuserer også på Cassies siste besøk ved en klinikk for spiseforstyrrelser under tilsyn av Abigails mor Dr. Stock, samtidig som hun utvikler romantiske følelser for Sid. Men narkotikaselger «Mad Twatter» ødelegger hennes klarinett, etter at Sid ikke ga ham nok penger for narkotika han forsøkte å kjøpe. I en annen episode blir Chris etterlatt av moren hans. Han bruker opp pengene hun etterlot henne på en fest, og blir til slutt hjulpet til en midlertidig bolig av sin psykologilærer, Angie. En annen episode viser Sids problemer angående foreldrenes samlivsbrudd. Samtidig forsøker Cassie å begå selvmord ved å ta en overdose.

I løpet av en utflukt, sammen med resten av klassen, til Russland blir Michelle vitne til at Tony er utro mot henne sammen med en annen klasse-kamerat. Maxxie. Michelle begynner deretter et forhold med Josh Stock (Abigails bror) frem til Tony ødelegger forholdet deres ved å sende naken-bilder av Abigail fra Josh sin telefon. Josh ønsker hevn på Tony og hans yngre søster Effy, ved å dope henne ned med narkotika og forsøker å kidnappe henne for å kreve løsepenger.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Etter en bilulykke mot slutten av sesong 1, sliter Tony med helseproblemer, og forsøker å bli frisk igjen. En ny karakter kalt Sketch dukker også opp, men begynner snart å følge etter Maxxie. Men Sketch begynner også et seksuelt forhold til Anwar. Samtidig planlegger Cassie å reise til Skottland, men kjæresten hans mistenker henne for å være utro.

Når gjengen reiser på camping til en strand, oppdager Maxxie at Sketch har sex med Anwar. Senere blir Cassie traumatisert når Chris dør i armene hennes, og hun reiser kort tid senere til New York City.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Det kommer en ny rollebesetningen på deres første dag ved Roundview College. JJ Jones, James Cook og Freddie McClair er bestevenner. Tvillingene Katie og Emily Fitch kjenner Naomi Campbell gjennom skolen. Men Katie er homofob, og mistenker Naomi for å være lesbisk. Gjengen møter også Effy, og Pandora. Katie blir snart Effys beste venninne.

Emily og Naomi deler ett kyss, men Naomi nekter for å være lesbisk. Men hun oppfordrer Emily til å innrømme at hun er lesbisk, som også nekter for å være lesbisk. Pandora lar Cook ta jomfrudommen hennes, men hun angrer når Thomas senere kommer tilbake fra Kongo. Freddie har et vanskelig forhold til sin far, en enkemann, og sin søster Karen - som har ambisjoner om å bli kjendis.

Faren deres forvandler Freddies personlige bod, til et dansestudio for Karen. Freddie blir også vitne til samlivsbruddet mellom foreldrne til Effy. Naomi og Emily innleder etter hvert et seksuelt forhold, men Naomi er fremdeles ikke villig til å akseptere virkeligheten av hennes egen seksuelle legning.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Denne sesongen begynner med selvmordet til en jente ved navn Sophia, samtidig som hun er høy på MDMA ved en nattklubb hvor Thomas er ansatt. En [øpolitietterforsker avhører deretter hele gjengen, og Thomas blir utvist av den nye rektoren, på grunn av hans forbindelse til det som skjedde. Thomas gir snart etter for fristelsen, og har sex med en annen kvinne. Dette resulterer i brudd mellom ham og Pandora.

I mellomtiden har fremdeles ikke moren til Emily ikke akseptert det faktum at datteren hennes er lesbisk, og forsøker å forstyrre datterens forhold. Freddie bekymrer seg over Effys psykologiske tilstand, når hun utvikler en psykotisk depresjon som ligner det moren hans slet med før hun begikk selvmord. Effys psykiatriske rådgiver John Foster benytter uortodokse metoder, deriblant hypnose, i forsøk på å kurere Effys depresjon. Men dette får henne til å glemme sine tidligere venner.

Effy begår nesten selvmord igjen, og psykosen hennes kommer tilbake. Freddie insisterer på at Foster straks burde slutte å behandle Effy. Senere blir Freddie lokket til Foster for å diskutere Effy, men Foster myrder Freddie brutalt. Men alle vennene deres tror at Freddies fravær skyldes at han har forlatt byen frivillig. Naomi og Emily forsøker også å reparerer deres ødelagte forhold, og Naomi innrømmer at hun har elsket Emily siden de møttes for første gang. I tillegg havner Cook på flukt fra politiet, etter å ha brutt seg ut av fengsel.

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

Serien begynner med en nykommer Franky, som Mini ikke liker. Franky opplever også store personlige problemer, og er på randen av et nervøst sammenbrudd. I mellomtiden blir Grace tiltrukket av en annen student, Rich. Mini føler seg imidlertid presset til å ha sex med kjæresten Nick, som ikke er klare over at hun egentlig er jomfru.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]