Sikkerhet (andre betydninger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sikkerhet er generelt grad av motstand mot, eller beskyttelse mot, skade. Sikkerhet (security) forveksles iblant med trygghet (safety).

Sikkerhet er i de fleste fagdisipliner knyttet til begrep som risiko (hvor sannsynlig det er at uønskede situasjoner kan oppstå), farekilde, hendelse, sannsynlighet, frekvens, konsekvens, vurdering og styring.

Sikkerhet kan referere til:

  • Datasikkerhet er et begrep innenfor databransjen som beskriver sikring av informasjon slik at den er tilgjengelig, skjult for uvedkommende og korrekt.
  • Pant (sikkerhet) er et begrep innenfor økonomi som skal sikre at långiver får tilbake utlånte midler.
  • Sikkerhet (HMS), et begrep innen helse, miljø og sikkerhet som skal hindre skader på organisasjonenen (i motsetning til trygghet som skal hindre at enkeltarbeidere blir skadet)
  • Sikring (personell og eiendom) er et begrep innenfor sikring av personell og eiendom som omhandler bevaring av verdier, liv og helse, for eksempel av vaktselskap

Se også[rediger | rediger kilde]


Dette er en pekerside og inneholder kun pekere til forskjellige betydninger av dette ordet. Hvis du har fulgt en lenke hit, kan du kanskje gå tilbake og rette den, så den peker direkte til riktig artikkel. Se alle artikler som begynner med Sikkerhet (andre betydninger).