Sid Meier’s SimGolf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sid Meier's SimGolf»)
Sid Meier’s SimGolf
UtviklerFiraxis Games
UtgiverElectronic Arts
SkaperSid Meier
Will Wright
DesignerSid Meier
Bing Gordon
PlattformMicrosoft Windows
UtgivelseI USA 23. januar 2002 og i Europa 12. juli 2002
SjangerSimulator
ModusEnspiller
AldersgrenseUSK 0

Sid Meier's Sim Golf er et videospill fra 2002 laget av Sid Meier, Firaxis og Maxis. Spilleren må designe en golfbane som er morsom og utfordrende både for vanlige spillere og for profesjonelle golfspillere. Spillet er først og fremst et byggespill, men muligheten for å sjekke hva de liker og tenker, og at man selv velger hva man ønsker å oppnå, gjør at det regnes som et sim-spill.[1]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spilleren begynner med en del penger og må kjøpe seg en eiendom ett eller annet sted i verden. I starten kan man kun kjøpe mindre eiendommer egnet for enkle golfbaner, men om man har suksess kan man siden kjøpe nye og større områder for å bygge store 18-hulls baner for internasjonale turneringer.

Hver eiendom har et klubbhus samt noen særpreg, som vakkert landskap eller ekstra bygninger. Spilleren velger så hvor hvert hull skal være, og må bygge green, bunkere, trær, blomsterbed, veier og benker slik at flest mulig spillere liker banen og ikke blir slitne eller må stå i kø, samtidig som hullene ikke må være for enkle, og må skille gode og dårlige spillere. Golfbanen trenger også gartnere, brusselgere og andre ansatte som bidrar til å gjøre besøkte hyggelig for gjestene.

Bygningene på eiendommen kan også utvides, og treningsområder, hotell, tennisbane eller kirke er av de mange fasilitetene som øker antall gjester og hvor mye penger de er villige til å betale. Man kan også legge tomter ut for salg, og tomteprisen øker i takt med golfbanens popularitet. Får du en kjendis som "William Robins" eller "Bruce Springstone" til å bygge et sommerhus på banen vil deres fans like banen bedre.

Noen golfere finner sammen og starter en spesiell historie, og om dagen tilfredsstiller deres behov slik at historien ender lykkelig, vil nye utsmykninger bli tilgjengelige. Om en spiller har en vakker statue eller vindmølle som bakgrunn for et vanskelig slag kan opplevelsen være god selv om slaget er dårlig. Dersom et hull blir rangert blant de aller beste øker inntekten. Er banen god nok for de beste spillerne kan man tjene ekstra penger og prestisje ved å arrangere turneringer.

Alle golfere har forskjellige ferdigheter innen "lengde", "nøyaktighet" og "forestillingsevne". Et hull der de som slår lengst bruker færre slag får en høy poengsum på lengde. Nøyaktighet er viktig for hull der det er vann eller terreng som gjør at man må treffe nøyaktig, og forestillingsevnen brukes når en skal slå ballen rundt en bygning eller gjøre en lang putt på en vanskelig green. Et hull som belønner flere av disse regnes som et spesielt godt hull - selv om dårlige spillere vil ofte bruke lang tid og bli mindre fornøyde.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

SimGolf fikk svært gode kritikker, og ble omtalt som avhengighetsskapende.[2]

Det har vært sagt i ettertid at "SimGolf virker fordi det ikke er like mye om golf som det er om hvordan spill virker".[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]