Shu’fat Camp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shufat Camp
Flyktningleiren Shu'fat ligger (i motsetning til Jerusalem-nabolaget Shu'fat) på utsiden av den israelske sikkerhetsmuren, selv om leiren ligger inne i områder som Israel betrakter som israelsk område annektert til byen Jerusalem.

Shuafat Camp (arabisk: شعفاط) – også kjent som Anata Camp – ligger nordøst for Jerusalem, fem kilometer øst for sentrum. Det ble bygget fra slutten av 1964 og begynte å bli befolket fra 1965 og til slutten av Seksdagerskrigen.

På byggetidspunktet var arealet omtrent 98 000 m², som deretter ble utvidet til 203 000 m². Det er, ifølge International Relief Agency, den eneste leiren hvis beboere er i besittelse av israelske identitetsdokumenter, såkalt Jerusalem ID, forskjellig fra identitetskortet til israelske arabere. UNRWA opplyser at leiren var ment å erstatte den som lå i Gamlebyen nær Vestmuren (vestsiden av Klippemoskeen).[1][2][3]

Den ble en del av Øst-Jerusalem i slutten av 2014.

Leiren ligger mellom 1949-grensen og flere israelske bosetninger (French Hill i sør, Piskat Ze'ev i nord), og de palestinske nabolagene 'Anata i øst og Shuafat i vest).

Ifølge data fra Palestina Central Bureau of Statistics, var den fra og med 2020 hjem til 19 946 innbyggere, som stammer fra eller nedstammer fra innbyggerne i 55 landsbyer rundt Jerusalem, Lydda, Jaffa og Ramla.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]