Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Generell informasjon
SjangerAction
Thriller
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde129 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGuy Ritchie
ProdusentSusan Downey
Dan Lin
Joel Silver
Lionel Wigram
ManusforfatterMichele Mulroney
Kieran Mulroney
MusikkHans Zimmer
SjeffotografPhilippe Rousselot
KlippJames Herbert
Foran kamera
MedvirkendeRobert Downey jr.
Jude Law
Noomi Rapace
Jared Harris
Rachel McAdams
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Sherlock Holmes: A Game of Shadows er en amerikansk actionthriller og kriminalfilm fra 2011. Filmen er regissert av Guy Ritchie, og har Robert Downey jr., Jude Law, Noomi Rapace og Jared Harris i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er en oppfølger til suksessen Sherlock Holmes (2009), og er basert på karakterene kreatert av Arthur Conan Doyle, mannen bak bøkene om Sherlock Holmes. Filmen hadde norsk kinopremiere 25. desember 2011.

Budsjettet lå på 125 millioner dollar, og filmen håvet ifølge Box Office Mojo inn totalt 543 millioner dollar på verdensbasis, noe som vil si at den spilte inn 19 millioner dollar mer enn forløperen. Imidlertid var budsjettet på sistnevnte betraktelig lavere, med sine 90 millioner dollar kontra A Game of Shadows' 125.

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 1891. Mesterdetektiven Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) etterforsker en sak om et bombeattentat, som det viser seg at hans tidligere flamme Irene Adler (Rachel McAdams) er en indirekte del av. Han tar et brev som Irene har i besittelse for å finne ut mer om hva saken dreier seg om, noe som gjør at hennes arbeidsgiver, den onde, slu professor Moriarty (Jared Harris), tar livet av henne.

Holmes kontakter Moriarty, som informerer ham om hva han har gjort med Irene, og at han vil gjøre det samme med Holmes' sidekick og nære venn Dr. John Watson (Jude Law) og hans kone Mary (Kelly Reilly) om han fortsetter å følge opp saken. Men dette gjør Holmes mildt sagt opprørt og enda mer oppsatt på å løse saken. Han drar til Frankrike sammen med Watson og spåkvinnen Simza (Noomi Rapace), hvis bror er involvert i høyeste hold og som terroristene vil ta livet av. Moriarty er i ferd med å begå en forbrytelse som vil ha innflytelse på hele verden, og de gjør alt for å få stoppet det. Men spørsmålet er om ikke Moriarty allerede er opptil flere skritt foran Holmes og hans kompanjonger.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]