Shame

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shame
Generell informasjon
SjangerErotisk drama
Utgivelsesår2. desember 2011 (USA)
13. januar 2012 (UK)
13. januar 2012 (Norge)
Prod.landBritisk
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiSteve McQueen
ProdusentIain Canning
Emile Sherman
ManusforfatterAbi Morgan
Steve McQueen
MusikkHarry Escott
SjeffotografSean Bobbitt
KlippJoe Walker
Foran kamera
MedvirkendeMichael Fassbender
Carey Mulligan
Annen informasjon
Budsjett$6,5 millioner[1]
Totalomsetning$17,7 millioner[2]
Prod.selskapFilm4
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Shame er en britisk erotisk dramafilm fra 2011, regissert av Steve McQueen som også har vært med på å skrive manus.

Filmen handler om sexavhengige Brandon, og hva som skjer når hans omsorgsfulle søster flytter inn i leiligheten hans. Hovedrollene spilles av Michael Fassbender og Carey Mulligan.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brandon Sullivan er en ungkar, bosatt i New York City. Han har hyppig sex med forskjellige prostituerte, og onanerer flere ganger daglig. En dag får Brandon øyekontakt med en kvinne iført en forlovelsesring på t-banen en morgen. Brandon onanerer på badet etterpå, på arbeidsplassen. Brandon og hans gifte sjef, David, flørter med kvinner ved en nattklubb samme kveld. Senere har Brandon sex i en rolig gate, sammen med kvinnen David fikk øye på tidligere den dagen.

Brandon får snart besøk av sin søster Sissy. Når han ankommer leiligheten sin blir han forskrekket over å finne henne i dusjen hans. Sissy har noen jobber i byen og ber om å bo i hans leilighet. Senere hører han henne bønnfalle over telefon til kjæresten hennes om ikke å avvise henne. Etter at Brandons datasystem blir infisert med et datavirus, og de oppdager at harddisken hans er full av pornografi. David går ut ifra at Brandons praktikant var ansvarlig.

Senere har Sissy sex med David på brorens soverom, samtidig som Brandon, i avsky, løper sin vei. Senere den kvelden forsøker Sissy å komme seg i seng sammen med Brandon også, men han beordrer henne ut av rommet. Brandon går på stevnemøte med en medarbeider Marianne, som nylig er separert. Men Brandon misliker ideen om ekteskap, og innrømmer at forholdene hans aldri varer lenger enn fire måneder.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Michael Fassbender

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fernandez, Jay A. (6. september 2011). «Who Will Take a Chance on Michael Fassbender's Sex-Drenched, Gruesome 'Shame'? (Analysis)». The Hollywood Reporter. Besøkt 12. september 2011. 
  2. ^ «Shame (2011)». Box Office Mojo. Besøkt 17. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]