Sea Lion Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sea Lion Island
Knoppskarver på Sea Lion Island
Knoppskarver på Sea Lion Island
Geografi
PlasseringSør-Atlanteren
ØygruppeFalklandsøyene
Areal9,05[1] km²
Høyeste punktBull Hill (46 moh.)
Administrasjon
Falklandsøyene Falklandsøyene
Plassering

Sea Lion Island (spansk: Isla de los Leones Marinos) er en av Falklandsøyene, beliggende 13 kilometer sør for Øst-Falkland. Det er en liten bosetning og to flystriper på øya. Bosetningen er den sørligste på Falklandsøyene.[2]

Historisk har Sea Lion Island blitt benyttet til sauehold og utvinning av olje fra pingviner. Det holdes fremdeles noen sauer på øya, men økoturisme har etterhvert blitt mer dominerende. De private eierne solgte øya i 1990 til Falkland Islands Development Corporation.

Sea Lion Island er en lang og smal øy, åtte kilometer fra øst til vest og om lag to kilometer på det bredeste, og består hovedsakelig av sandstein og leirstein. Sørvestsiden består av klipper, og ved øyas høyeste punkt, Bull Hill, er det reist et minnesmerke over de omkomne fra HMS «Sheffield», som ble senket under Falklandskrigen i 1982.

Dyrelivet på øya er svært rikt, mye grunnet øyas isolerte beliggenhet og at det ikke har blitt introdusert gnagere og katter. Alle fem pingvinarter som finnes på Falklandsøyene lever her, i tillegg til enorme kolonier av skarver, petreller og brungumpkarakara. Av pattedyr finnes blant annet sjøelefanter og sjøløver, samt spekkhoggere i farvannet rundt øya. Sea Lion Island ble utpekt til Ramsarområde i 2001.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Falkland Islands Important Bird Areas Arkivert 10. juli 2011 hos Wayback Machine. Falklands Conservation
  2. ^ Jeff Rubin (2005). Antarctica (engelsk). Lonely Planet. ISBN 1740590945. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]