Schule Schloss Salem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Schloss Salem
Schloss Salem
Schloss Salem

Schule Schloss Salem er en internatskole i det tidligere riksabbediet Salem (slottet Salem) i kommunen Salem ved Bodensee i det sydlige Tyskland. Det er en av Tysklands mest prestisjefulle privatskoler, og mange adelige sender sine barn hit.

Privatskolen ble etablert i 1920 og har fra begynnelsen tatt opp både gutter og piker. Skolen ble grunnlagt med støtte fra prins Maximilian av Baden av den berømte reformpedagogen Kurt Hahn, som utarbeidet mange av skolens pedagogiske prinsipper. Hahn emigrerte 1933 til Skottland, hvor han grunnla internatskolen Gordonstoun.

Schule Schloss Salem er inndelt i en grunnskole som holder til på Burg Hohenfels, en middelskole som holder til på Schloss Salem, og et gymnasium som holder til på Schloss Spetzgart og en ny campus kalt Härlen. Den meget internasjonale skolen tilbyr både tysk Abitur og International Baccalaureate. Skolen legger vekt på at oppdragelse og undervisning, liv og læring, skal utgjøre en enhet, både sosialt, akademisk og musisk-kreativt, og gir sine elever en fremragende utdannelse både på det faglige og sosiale nivå.

Skolen har tilsammen 670 elever, derav 60 gjester. Omkring 60 % er gutter og 40 % er piker. Omtrent en tredjedel av elevene mottar helt eller delvis stipend, for at skolen skal kunne rekruttere de beste elevene.

Skolen ledes av Ingrid Sund, tidligere leder for den tyske skole i Paris.

Berømte tidligere elever ved Schule Schloss Salem[rediger | rediger kilde]

Prins Philip sendte sin sønn prins Charles på skolens skotske avlegger Gordonstoun.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]