Schule Schloss Salem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Schule Schloss Salem
MottoPersönlichkeiten bilden
LandTyskland
Org.formEingetragener Verein
Grunnlagt14. april 1920
KommuneSalem
Elever600 Rediger dette på Wikidata
MedlemskapQ2251667[1]
Nettstedwww.salem-net.de
Beliggenhet
Kart
Schule Schloss Salem
47°46′34″N 9°16′44″Ø
Schloss Salem
Schloss Salem

Schule Schloss Salem er en internatskole i det tidligere riksabbediet Salem (slottet Salem) i kommunen Salem ved Bodensee i det sydlige Tyskland. Det er en av Tysklands mest prestisjefulle privatskoler, og mange adelige sender sine barn hit.

Privatskolen ble etablert i 1920 og har fra begynnelsen tatt opp både gutter og piker. Skolen ble grunnlagt av prins Maximilian av Baden og den berømte reformpedagogen Kurt Hahn, som utarbeidet mange av skolens pedagogiske prinsipper.[2] Hahn som var av jødisk herkomst, måtte i 1933 emigrere til Skottland, hvor han grunnla internatskolen Gordonstoun.[2]

Schule Schloss Salem er inndelt i en grunnskole som holder til på Burg Hohenfels, en middelskole som holder til på Schloss Salem, og et gymnasium som holder til på Schloss Spetzgart og en ny campus kalt Härlen. Den meget internasjonale skolen tilbyr både tysk Abitur og International Baccalaureate. Skolen legger vekt på at oppdragelse og undervisning, liv og læring, skal utgjøre en enhet, både sosialt, akademisk og musisk-kreativt, og gir sine elever en fremragende utdannelse både på det faglige og sosiale nivå.

Skolen har tilsammen 670 elever, derav 60 gjester. Omkring 60 % er gutter og 40 % er piker. Omtrent en tredjedel av elevene mottar helt eller delvis stipend, for at skolen skal kunne rekruttere de beste elevene.

Berømte tidligere elever ved Schule Schloss Salem[rediger | rediger kilde]

Prins Philip sendte sin sønn prins Charles på skolens skotske avlegger Gordonstoun.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.blickueberdenzaun.de, besøkt 26. desember 2018[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Salem, Schule Schloss. «Geschichte - Schule Schloss Salem - Internationale Privatschule in Deutschland». www.schule-schloss-salem.de. Arkivert fra originalen 17. juli 2016. Besøkt 29. oktober 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]