Scar Tissue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen er om sangen. For boka se Scar Tissue (bok).

«Scar Tissue» er den første singelen fra det amerikanske alternativ rock-bandet Red Hot Chili Peppers' syvende studioalbum, Californication, utgitt i 1999. Den er en av bandets mest suksessfulle sanger, og lå på toppen av Billboards Hot Modern Rock Tracks-liste i 16 uker, noe som da var rekord. Høyeste plassering på Billboard Hot 100 var nr.9.[1] Sangen er kjent for det myke gitarriffet i introen og for soloene på slide-gitar.

«Scar Tissue» er ansett å være representativt for den nye og mer melodiske rock-sounden som bandet eksperimenterte med på Californication (i motsetning til den psykedeliske One Hot Minute, og den tørre funken på Blood Sugar Sex Magik).

Den handler om Anthony Kiedis og hans kamp med narkotika, og også om kranglene han hadde havnet i. «Sarcastic Mister know it all» var rettet mot Dave Navarro, som han refererte til som «The king of sarcasm». «Make it to the moon if I have to crawl» hentyder til hans heroinavhengighet, til hvor han var desperat etter å bli ruset (Making it to the moon). Det er også en henvisning til Dani California, som var satt sammen av alle jenter han hadde datet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Whitburn, Joel (2004). The Billboard Book of Top 40 Hits, 8th Edition (Billboard Publications), page 523.