Sara Lüscher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sara Lüscher
Født11. feb. 1986Rediger på Wikidata (38 år)
Lenzburg
BeskjeftigelseOrienteringsløper Rediger på Wikidata
NasjonalitetSveits
Klubb(er)Finlands flagg Kalevan Rasti

Sveits’ flagg OLC Kapreolo
Tidligere:

Norges flagg Wing OK
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Sveits Sveits’ flagg
Orientering
Seiere sammenlagt i Verdenscupen: 0
Verdenscupseiere, enkeltløp: 0

(4 pallplasseringer)

Per 28. oktober 2015
Verdensmesterskap
Gull2014 Italias flagg Asiago-Lavarone Stafett
Bronse2013 Finlands flagg Vuokatti Stafett

Sara Lüscher (født 11. februar 1986 i Lenzburg) er en sveitsisk orienteringsløper. Lüscher er verdensmester i stafett. Hun representerer den finske orienteringsklubben Kalevan Rasti.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Lüscher var i 2004 med på sitt første juniorverdensmesterskap. I polske Gdynia endte hun opp med 15.-plass fra mellomdistansen som sitt beste resultat. Året etter hadde hun flere plasseringer høyt oppe på resultatlistene, og ble nummer fem på langdistansen og åtte på mellomdistansen på hjemmebane i Tenero i Sveits. Hun fikk også med seg fjerdeplass fra stafetten i dette junior-VM-et. I 2006 ble det 6.-plass i stafett og 7.-plass på langdistanse i Druskininkai i Litauen.

I VM i orientering har Lüscher to medaljer å vise til. Begge medaljene vant hun som Sveits' førsteetappeløper på stafett. I 2013 ble det bronse i finske Vuokatti sammen med Judith Wyder og legenden Simone Niggli. I italiensk fjellterreng, ikke ulikt hva Lüscher er vant til hjemme i Sveits, tok hun VM-gull i stafett sammen med Sabine Hauswirth og Judith Wyder i 2014. De Sveitsiske jentene vant stafetten i Asiago-Lavarone foran Danmark og Sverige.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]