Sandra Peña Cortes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sandra Peña Cortes
FødtSandra Peña Cortés
13. juli 1983[1] (36 år)
Madrid[2]
Beskjeftigelse Idrettsutøver, boccia player
Nasjonalitet Spania
SportBoccia
Klubb(er)Aspace-Rioja Sports
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Spania Spania
Boccia
EM i boccia
SølvPóvoa de Varzim 2009BC3, individuelt

Sandra Peña Cortes (født 13. juli 1983 i Madrid) er en spansk handikappet bocciaspiller, som konkurrerer i klassen BC3, som er en av klassene for utøvere med cerebral parese eller andre funksjonshemminger, som ikke greier å holde og kaste ballen selv, men må bruke bocciarenne.

Hun har individuelt sølv fra EM i boccia 2009 som beste resultat.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Cortes deltok ved EM i boccia 2009 i Póvoa de Varzim i Portugal. I den individuelle konkurransen spilte hun seg fram til finalen, der hun møtte greske Grigorios Polychronidis. Polychronidis vant finalen 5-1, og Cortes fikk dermed sølv i dette europamesterskapet. I parkonkurransen ble Spania slått ut i kvartfinalen, og endte på 5.-plass. Ved VM i boccia 2010 gikk hun videre fra gruppespillet til sluttspillet, men ble slått ut i 16.-delsfinalen der hun tapte 1-5 for singaporske Nurulasyiqah Binte Mohammad Taha. I parkonkurransen tapte Spania 1-5 for Belgia, og endte på 5.-plass.

I 2011 deltok hun ved Verdenscupen i boccia 2011 i Belfast. Her vant hun alle sine tre kamper i gruppespillet, og gikk videre til sluttspillet. I kvartfinalen møtte hun sørkoreanske Kim Han-soo, og tapte 2-6. Hun endte dermed på 13.-plass i dette verdensmesterskapet. I parkonkurransen spilte hun sammen José Rodriguez og Veronica Pamies, men de gikk ikke videre til sluttspillet, og kom på 10.-plass i sammendraget.[3] Ved utgangen av 2011 var hun dermed rangert som nummer 15 i verden i klassen BC3.[4]

Hun deltok både individuelt og i parkonkurransen ved Paralympiske sommerleker 2012 i London. Individuelt ble hun slått ut i åttendedelsfinalen, der hun tapte 2-8 for Kirsten de Laender. I parkonkurransen tapte Spania alle sine tre kamper i gruppespillet, og ble slått ut av turneringen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]