Sandra Peña Cortes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sandra Peña Cortes
FødtSandra Peña Cortés
13. juli 1983 (35 år)
Madrid
Beskjeftigelse Idrettsutøver, boccia player
Nasjonalitet Spania
SportBoccia
Klubb(er)Aspace-Rioja Sports
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Spania Spania
Boccia
EM i boccia
SølvPóvoa de Varzim 2009BC3, individuelt

Sandra Peña Cortes (født 13. juli 1983 i Madrid) er en spansk handikappet bocciaspiller, som konkurrerer i klassen BC3, som er en av klassene for utøvere med cerebral parese eller andre funksjonshemminger, som ikke greier å holde og kaste ballen selv, men må bruke bocciarenne.

Hun har individuelt sølv fra EM i boccia 2009 som beste resultat.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Cortes deltok ved EM i boccia 2009 i Póvoa de Varzim i Portugal. I den individuelle konkurransen spilte hun seg fram til finalen, der hun møtte greske Grigorios Polychronidis. Polychronidis vant finalen 5-1, og Cortes fikk dermed sølv i dette europamesterskapet. I parkonkurransen ble Spania slått ut i kvartfinalen, og endte på 5.-plass. Ved VM i boccia 2010 gikk hun videre fra gruppespillet til sluttspillet, men ble slått ut i 16.-delsfinalen der hun tapte 1-5 for singaporske Nurulasyiqah Binte Mohammad Taha. I parkonkurransen tapte Spania 1-5 for Belgia, og endte på 5.-plass.

I 2011 deltok hun ved Verdenscupen i boccia 2011 i Belfast. Her vant hun alle sine tre kamper i gruppespillet, og gikk videre til sluttspillet. I kvartfinalen møtte hun sørkoreanske Kim Han-soo, og tapte 2-6. Hun endte dermed på 13.-plass i dette verdensmesterskapet. I parkonkurransen spilte hun sammen José Rodriguez og Veronica Pamies, men de gikk ikke videre til sluttspillet, og kom på 10.-plass i sammendraget.[1] Ved utgangen av 2011 var hun dermed rangert som nummer 15 i verden i klassen BC3.[2]

Hun deltok både individuelt og i parkonkurransen ved Paralympiske sommerleker 2012 i London. Individuelt ble hun slått ut i åttendedelsfinalen, der hun tapte 2-8 for Kirsten de Laender. I parkonkurransen tapte Spania alle sine tre kamper i gruppespillet, og ble slått ut av turneringen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]