Sandnes Idrettslag (Sør-Varanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sandnes IL
Sandnes Idrettslag
Stiftet1920
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneSandnes stadion
LigaKun aldersbestemte klasser
LandNorge
Kit left arm red stripes.png Kit body red stripes.png Kit right arm red stripes.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body unknown.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Sandnes Idrettslag (stiftet 1920) har sin base i bygda Sandnes mellom Hesseng og Bjørnevatn i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Klubben har aktive grupper innen fotball, orientering, friidrett, langrenn, skihopping og alpint. Det meste av aktiviteten foregår i Sandnes Idrettspark som er Sør-Varangers største anlegg for vinteridrett.

Langrenn[rediger | rediger kilde]

Idrettslaget har en aktiv langrennsgruppe for utøvere i alle eldre. Den mest kjente utøveren med bakgrunn i Sandnes IL er Krister Sørgård som konkurrerte for SIL i ungdomsåra. Klubben eier og vedlikeholder et av de flotteste skianleggene i Finnmark med et stort nett med langrennsløyper. Langrennsarenaen fikk i 2013 FIS-godkjenning og kan dermed brukes til alle typer internasjonale renn.

Alpint[rediger | rediger kilde]

Idrettslaget eier og driver Sandnes alpinsenter som er norges østligste alpinsenter. Alpinsenteret åpnet driften av heisen sin i desember 2002. Anlegget består av en 650 meter renntrase med 110 meter høydeforskjell og 450 meter lang heis.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Klubbens fotballag spilte i 2. divisjon (da nivå 2, hvor Finnmark hadde egen avdeling) i 1972. I dag har idrettslaget aktivitet bare i de yngste årsklassene. Klubben eier Kirkenes nærområdes eneste fotballbane med naturgress.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]