Samenes Folkeforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Samenes Folkeforbund (SFF, nordsamisk Sámiid Álbmotlihttu (SÁL)) er et samisk politisk parti i Norge.[trenger referanse] Partilederen er Liv Slettli.

Samenes Folkeforbund (SFF) ble stiftet i Baukop i Porsanger 3. juli 1993.[trenger referanse] Det er engasjert i arbeidet for likeverd for alle samer i Sápmi.

Samenes Folkeforbund er en av to samiske kultur- og hovedorganisasjoner som består av lokallag og direktemedlemmer. Et lokallag er en forening tilsluttet Samenes Folkeforbund. Lokallagene arrangerer aktiviteter og kurs og prosjekter for sine medlemmer i nærmiljøet. Hva slags aktiviteter man vil ha er det opp til lokallagets medlemmer å bestemme. Noen aktiviteter har hovedfokus på det sosiale og å bli kjent med andre, framheve og videreføre den samiske kulturen, språket og samfunnslivet.[trenger referanse]

Mange lokallag er med å arrangere Samefolkets Dag, 6. februar. Andre ting som gjøres er å arrangere kurs, drive informasjonsarbeid om samiske spørsmål, politisk påvirkning i lokale miljøer, prosjekter og mye mer. Hvert år får lokallagene i henhold til vedtekter utbetalt grunnstønad og aktivitetstilskudd. I tillegg kan lokallagene søke om prosjektmidler fra SFF og  andre instanser. Disse pengene bruker man på aktivitetene man ønsker å gjennomføre. I 2016 har Samenes Folkeforbund 13 lokallag i hele landet med hovedvekt i de nordligste fylkene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)