Sally Mann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sally Mann
Sally Mann.jpg
Født1. mai 1951 (68 år)
Lexington
Utdannet ved Bennington College
Beskjeftigelse Fotograf
Nasjonalitet USA
Utmerkelse Guggenheim-stipendet

Sally Mann (født 1. mai 1951 i Lexington, Virginia, USA) er en amerikansk fotograf.

Hun ble først kjent for sitt kunstnerlige prosjekt Immediate Family der hun fotograferte sine egne barn avkledte på en både bokstavelig og symbolsk måte. Et helt annet område for hennes fotografier har vært det amerikanske sydlige landskap som munnet ut i utstillingen Mother Land fra 1997. Hun har også interessert seg for døden i sine fotografier, der motiv som hennes døde hund og forråtnede lik forekommer.

Manns fotografier finnes i mange store kunstsamlinger, deriblant Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art i New York. Mange av hennes fotografier har dog vært kontroversielle. Hennes andre og tredje publiserte samlinger At Twelve: Portraits of Young Women og Immediate Family har av kritikere blitt beskyldt for å være barnepornografiske.

Mann fotograferer for det meste med en 8x10 storformatskamera. Hun har prøvet på en mengde ulike teknikker for fremstilling av fotografiene, og kopiert med egne kjemikalier. Hun har ikke arbeidet digitalt med fotografi og har også sagt å være uinteressert av teknikken.

År 2001 ble Mann kåret til årets amerikanske fotograf av tidsskriftet TIME. TV-selskapet BBC laget i 2006 en dokumentarfilm om hennes karriere.

Utstillinger[rediger | rediger kilde]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]