Hopp til innhold

Le Raincy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Le Raincy
Rådhuset

Våpen

Kart over Le Raincy

LandFrankrikes flagg Frankrike
RegionÎle-de-France
DepartementSeine-Saint-Denis
ArrondissementLe Raincy
KantonLe Raincy
StatusKommune
Grunnlagt20. mai 1869
Postnummer93340
Areal2,24 km²[1]
Befolkning14 877[2] (2021)
Bef.tetthet6 641,52 innb./km²
Høyder
 – Høyeste
 – Laveste

114
51
Høyde o.h.83 meter
Nettsidewww.leraincy.fr
Politikk
MaireÉric Raoult
Kart
Le Raincy
48°53′57″N 2°31′23″Ø

Le Raincy er en kommune i departementet Seine-Saint-Denis i regionen Île-de-France, og er en av de østlige forstedene til Paris. Kommunen ligger 13,2 km fra sentrum av Paris. Le Raincy er underprefektur i departementet Seine-Saint-Denis og hovedsete for arrondissementet Le Raincy.

Befolkningen er ikke så stor i forhold til nabokommunene, men det faktum at det er et administrasjonssenter, og at det er etablert mange utdanningsinstitusjoner der, gjør den viktigere enn befolkningsstørrelsen skulle tilsi.

Historie[rediger | rediger kilde]

I der 17. og 18. århundre var Raincy primært kjent for at slottet som lå der, og som nå er revet. Kommunen Le Raincy ble dannet 20. mia 1869 ved å skille ut deler av arealet til Livry-Gargan og slå det sammen med deler av arealet til Clichy-sous-Bois og en liten del av arealet til Gagny.

Notre-Dame du Raincy[rediger | rediger kilde]

Byen har i dag mange turister som hovedsakelig kommer for å se kirken Notre-Dame du Raincy. Den ble tegnet av brødrene Auguste og Gustave Perret og bygd i 1922-1923, og var den første kirken bygd av armert betong, uten ekstern utsmykning. Kirken står på lista over historiske monumenter. Den ble restaurert i 1990-årene og er i jevnlig bruk. Mange av de besøkende kommer fra Japan, da en mindre replika av kirken er bygd i en av Tokyos forsteder.

Befolkningsutvikling[rediger | rediger kilde]

Antall innbyggere i kommunen Le Raincy

Referanse: INSEE
Referanse: INSEE

Referanse: INSEE[3]


Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]