Sagesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 58°36′18,554″N 8°58′12,709″Ø Sagesund er et tettsted i Tvedestrand kommune i Aust-Agder, i midten av Oksefjorden, hvor det bor omtrent 50 personer på helårsbasis. Tettstedet er svært populært om sommeren, hvor antallet beboende er minst fordoblet. Oksefjorden Tennisklubb ligger et steinkast unna, og tilbyr både tennis og sandvolleyball.

Sagesund ligger i en beskyttet fjord, som gjør stedet idyllisk, samt svært egnet for vannsport som vannski og wakeboard. Området er også særlig egnet for turer i skogen til de mange idylliske vannene. Sagesund ligger på den populære Sørlandsruta, som er en merket sykkelløype fra Kragerø til Lillesand/Kristiansand.

I nærheten av Sagesund er det også ganske mange fine topper man lett kan finne fram til. I dag er spesielt Sagesund satt på kartet av galleriet i Sagesund. Et lite sjarmerende galleri, som har utstilling hver sommer av bilder av kjente norske kunstnere.

Transport[rediger | rediger kilde]

Sagesund ligger 6,2 kilometer sørøst for Tvedestrand på fylkesvei 411. Det går busser flere ganger daglig fra Tvedestrand.

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet Sagesund stammer fra at det pleide å være et sagbruk som ble drevet av bekken som rant ut ifra Sagekjenna til Kilen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

AgderstubbDenne Agderrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.