Sagesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 58°36′18,554″N 8°58′12,709″Ø Sagesund er et tettsted i Tvedestrand kommune i Aust-Agder, i midten av Oksefjorden, hvor det bor omtrent 50 personer på helårsbasis. Tettstedet er svært populært om sommeren, hvor antallet beboende er minst fordoblet. Fjordsenteret Marina tilbyr tjenester til båtturistene som blant annet innbefatter en sommer åpen kiosk. Oksefjorden Tennisklubb ligger et steinkast unna, og tilbyr både tennis og sandvolleyball.

Sagesund ligger i en beskyttet fjord, som gjør stedet idyllisk, samt svært egnet for vannsport som vannski og wakeboard. Området er også særlig egnet for turer i skogen til de mange idylliske vannene. Sagesund ligger på den populære Sørlandsruta, som er en merket sykkelløype fra Kragerø til Lillesand/Kristiansand.

Transport[rediger | rediger kilde]

Sagesund ligger 6,2 kilometer sørøst for Tvedestrand på fylkesvei 411. Det går busser flere ganger daglig fra Tvedestrand.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Aust-AgderstubbDenne artikkelen relatert til Aust-Agder er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.