Sabima

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sabima
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer980202062
Stiftet7. mai 1996[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
Adm.dir.Christian Steel
Antall ansatte 13
Nettstedwww.sabima.no

Sabima er en norsk miljøorganisasjon som jobber for å stanse tapet av naturmangfold. Sabima er også en paraplyorganisasjon for de biologiske foreningene i Norge. Organisasjonen ble stiftet i 1996 og het da «Samarbeidsrådet for biologisk mangfold».

Sabimas fagansatte er i hovedsak biologer eller naturforvaltere. Sabima jobber ved å spre biologisk kunnskap i politiske miljøer og hos forvaltningsmyndigheter for å sikre god forvaltning av det biologiske mangfoldet i norsk natur. Trusler mot naturen og mulige løsninger står ofte på agendaen når organisasjonens ansatte holder foredrag. Organisasjonen har jobbet særlig mye med bevaring av myr, vannforvaltning, artsmangfoldet i skog og pollinerende insekters levesteder.

Sabima arbeider også for å bedre omfang og kvalitet av kartleggingen av norsk natur gjennom koordinering av de frivillige amatørbiologene i Sabimas medlemsforeninger. Organisasjonen inviterer til kartleggingsturer og -kurs, står bak appen "Artsjakten" og det årlige, landsomfattende arrangementet "Den store artsjakten".

Sekretariatet holder til i Oslo sentrum. Generalsekretær i Sabima er Christian Steel.

Sabimas medlemsorganisasjoner[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]