SC Beira-Mar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Beira-Mar
Sport Clube Beira-Mar
Beira-Mar
Stiftet1. januar 1922
Nettsidehttp://www.beiramar.pt
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnAuri-negros (gul-svarte)
HjemmebaneEstádio Municipal de Aveiro
Kapasitet32 830
LigaLiga de Honra
Utmerkelseroffiser av Fortjenstordenen
LandPortugal
StedAveiro
Administrasjon
StyrelederAntónio Regala
HovedtrenerRui Bento
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Sport Clube Beira-Mar er en portugisisk sportsklubb fra byen Aveiro i distriktet med samme navn som bedriver fotball, futsal, basketball og boksing. Klubben ble grunnlagt i 1922 og lagets draktfarger er gule med svarte detaljer, mens bortedraktene er helhvite med gule detaljer. Fotballaget SC Beira-Mar spiller for øyeblikket i Liga de Honra, som er landets nest øverste divisjon, og spiller sine hjemmekamper på Estádio Municipal de Aveiro. Nåværende trener er den tidligere storspilleren Rui Bento.

Historie[rediger | rediger kilde]

SC Beira-Mar ble grunnlagt den 1. januar 1922 og rykket opp til Primeira Liga for første gang i 1961. Klubben var, med unntak av årene 1971 til 1974, en middelhavsfarer på nivå to utover 1980-tallet og 1990-tallet. I 1999 kom deres hittil største sportslige prestasjon da klubben spilte seg frem til finalen i det portugisiske cupmesterskapet Taça de Portugal, som klubben vant over SC Campomaiorense. Til tross for dette endte klubben på nedrykksplass i serien.

Som følge av at de vant cupmesterskapet i 1999 ble klubben, som da spilte i Liga de Honra på nivå to, kvalifisert til UEFA-cupen 1999/00, hvor de røk ut i første runde mot den nederlandske klubben Vitesse. Dette er klubbens foreløpige beste plassering i europeisk sammenheng.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Kjente spillere med tilknytting til klubben[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]