SAS Flight Academy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

SAS Flight Academy (SFA) og GCAT Flight Academy er de tidligere navnene til Oxford Aviation Academy, et treningssenter for piloter og bakkepersonell i flybransjen, etablert i 1988. Senteret tilbyr en rekke treningsmoduler for flyselskaper og flypersonell, fra totale treningspakker til salg av flytid i simulator. Det er treningssentere på Arlanda i Stockholm i Sverige, Kastrup i København i Danmark og på Oslo lufthavn, Gardermoen i Norge.

Historie[rediger | rediger kilde]

Utviklingen av et moderne brukerorientert flytreningsselskap ble påbegynt i 1985 gjennom en kampanje som tok mål for at SAS Flight Academy skulle bli det ledende treningssenteret i Europa. Som en følge av dette, satset man i årene 1985 til 1990 på å styrke den pedagogiske og teknologiske kompetansen i organisasjonen.

SFA åpnet sitt første treningssenter i Sverige i 1988. Fra åpningen i Sverige i 1988 økte man snart fra seks til seksten simulatorer, og startet kort tid etter en avdeling på Kastrup Lufthavn i København. SAS Flight Academy ble i juli 1990 underlagt SAS Group. I august 2004 bygget SAS Flight Academy sitt tredje treningssenter på OSLO Lufthavn Gardermoen. Dette senteret ble offisielt åpnet 7. oktober 2004. I 2006 ble et fjerde senter åpnet i Riga i Latvia.

I 2007 solgte SAS Group alle sine aksjer i SAS Flight Academy til STAR Capital Partners,[1] og i juni 2007 ble SFA slått sammen med General Electric Commercial Aviation Services (GECAT) og treningssentrene skiftet navn til GCAT Flight Academy. Oxford Aviation Training ble kjøpt av STAR Capital Partners og GECAT i 2008, og fra og med 1. februar 2008 heter alle de tidligere SAS Flight Academy og GCAT Flight Academy-treningssentrene Oxford Aviation Academy.

Referanser[rediger | rediger kilde]