Flekkefjord sykehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sørlandet sykehus Flekkefjord»)
Flekkefjord sykehus
Etablert1953
LandNorge
Kart
Flekkefjord sykehus
58°17′55″N 6°39′57″Ø
Flekkefjord sykehus bygges i 1953

Flekkefjord sykehus er et lokalsykehus i Flekkefjord helt vest i Vest-Agder. Sykehuset ble tegnet av arkitektene Eyvind Retzius, Trond Eliassen og Birger Lambertz-Nilssen og ble åpnet i 1953.[1]Det er et av de tre hovedsykehusene på Sørlandet – som ligger i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord.

Sørlandet sykehus Flekkefjord er en del av Sørlandet sykehus HF (SSHF). Sykehuset ønsker å være et akuttsykehus i nettverk vest i Agder, og har som mål å levere tjenester på høyt faglig nivå til pasientgrupper som kan håndteres på mindre sykehus, i tett samarbeid og nettverk med de andre sykehusene i regionen – både øst og vest for sykehuset. Fagfolkene ved sykehuset har stor generalist- og breddekompetanse, og kan derfor ha en helhetlig tilnærming og hjelpe mange pasienter med mange utfordringer. Det er viktig for sykehuset at pasienter som trenger mer spesialistkompetanse enn det som er tilgjengelig i Flekkefjord blir henvist effektivt og trygt videre til andre sykehus med ytterligere spesialistkompetanse. På den måten utnyttes ressurser effektivt etter Lavest Effektivt Omsorgs Nivå (LEON) prinsippet og akuttkjeden fungerer på sitt beste.

Sørlandet sykehus Flekkefjord er sammensatt av fire klinikker i Sørlandet Sykehus Helseforetak (SSHF). Klinikk Somatikk (SSF) leverer kliniske, somatiske tjenester innenfor alle de viktigste fagene som er viktige for et akuttsykehus. Det er øyeblikkelig hjelp og planlagt virksomhet i medisin, kirurgi, ortopedi, gynekologi og fødselshjelp og anestesi, intensiv og operasjon. Klinikken er delt opp i enheter som driver tjenestene i hhv medisinsk og kirurgisk avdeling. Det er også en avdeling for stab og merkantil. SSF samarbeider med Medisinsk serviceklinikk om laboratorietjenester, billeddiagnostikk, kjøkken og renhold, med Klinikk for prehospitale tjenester (PTSS) om ambulansetjenester og pasientreiser og med Klinikk for psykisk helse som har Distrikts psykiatrisk senter på samme tomt.

Flekkefjord sykehus har blitt kjent for skandalen ved legen som opererte i over ti år uten autorisasjon, og med manglende kunnskap skadet hundrevis av pasienter, hvorav minst én døde. Den kasakhstanske legen Jerlan Omarchanov mistet autorisasjon i Norge. I dag opererer han i Tyskland [2]

Sykehuset har vært gjennom en omfattende revisjon av kvalitet, prosedyrer og organisering basert på uønskede hendelser, men også etter gode tilbakemeldinger fra en konsernrevisjon i Helse Sør-Øst, revisjon fra Riksrevisjonen og revisjon fra Helsetilsynet. Det scorer nå høyt på mange nasjonale kvalitetsindikatorer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stavanger Aftenblad: "Elegant nybygg løser sykehus-problemene for de nordlige distriktene av Vest-Agder", 26. november 1953 s.1.
  2. ^ KARI JEPPESTØL ARNTZEN (15. mai 2022). «Legen uten grenser». NRK. Besøkt 15. mai 2022. «Januar 2021.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Sørlandet sykehus HF, hjemmeside