Ryan Airline Company

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ryan Airline Company
IATA: – ICAO:
Kallesignal-

Ryan Airie Company var et flyselskap som ble grunnlagt av T. Claude Ryan og Benjamin Franklin Mahoney i San Diego, California 19. april 1925. De hadde tidligere drevet ruteteflyvning mellom San Diego og Los Angeles med en billettpris på 14,50 dollar en-veis og 22,50 tur-retur.[1]

Operasjoner[rediger | rediger kilde]

Ruten ble operert med en Standard J-1 et første verdenskrigs skolefly. De ble modifisert til fire-passasjer i en cabin foran flyveres cockpit. Selskapet kjøpte også og endret en Douglas Cloudster (navnet er en sammensetning av «cloud» og «duster») fra Donald Douglas. De konstruerte Ryan M-1 for post og passasjer ruter. Den første ble bygget i løpet av høsten 1925 og ytterligere 22 ble bygget i løpet av året. Da bestillingene opphørte oppløste Ryan og Mahoney partnerskapet i november 1926. Mahoney kjøpte ut Ryan's interesse, men fortsatte å bruke navnet i flere måneder.

Noe flyygging ble gjort under navnet Ryan Aeronautcal Company, som under Mahoney bygget Spirit of St. Louis (NYP) monoplan for Charles Lindbergh, men dette var ikke den virksomhet som senere ble Ryan Aeronautical. I juli 1927, kort tid etter Lindbergh's vellykket flyvning med Spirit of St. Louis, ble navnet på virksomheten ble endret til B. F. Mahoney Aircraft Corporation.

Referanser[rediger | rediger kilde]