Rulleiskrem

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rulleiskrem med topping.

Rulleiskrem er en dessert laget ved å helle melk, fløte og sukker på en kjøleplate, og som deretter blandes sammen med frukt eller andre ingredienser. Blandingen knas til et tynt, luftig, og godt blandet lag mot en kjøleplate som er ned mot -30°C ved hjelp av en spatel, og skufles deretter sammen til en eller flere isruller når det har fryst. Isrullene plasseres så ofte i vertikalt i et beger og toppes med eventuelle dekorasjoner før den spises med skje.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rulleiskrem er antatt å ha oppstått som en gatetrend i Thailand[1] rundt 2009, og spredde seg til nabolandene rundt 2012 og videre til USA rundt 2015.[trenger referanse] Videoer hvor kunder filmet tilberedningen gikk viralt på internett på denne tiden.[2]

Sammenlignet med vanlig iskrem[rediger | rediger kilde]

Til sammenligning inneholder tradisjonell iskrem mer luft og har en mer kremaktig konsistens, mens rulleiskrem får en del iskrystaller på grunn av at den fryses mot en kjøleplate, hvilket noen misliker. Den største fordelen med rulleiskrem er at det er svært enkelt å lage mange ulike smaksvarianter. Det kan også være en publikumsopplevelse ettersom den ofte tilberedes fremfor kunden med store muligheter for smakstilplasninger. Tilberedelsen tar som regel om lag 2 minutter når alt utstyret er satt opp.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Røros-isruller». Rørosmeieriet. 8. juni 2020. Besøkt 2. desember 2021. 
  2. ^ Dan Friedell. «Thai-Style 'Rolled Ice Cream' Getting Popular in U.S.» – via Voice of America News.