Rudolf Steinerhøyskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°55′24,960″N 10°43′0,66720″Ø

Rudolf Steinerhøyskolen
Grunnlagt 1981
Type Privat høyskole
Direktør Dagny Ringheim
Beliggenhet Oslo
Studenter 185[1] (2013)
Ansatte 20 [2] (2013)
Nettsted www.rshoyskolen.no

Rudolf Steinerhøyskolen er en norsk, privat høyskole som primært utdanner lærere og førskolelærere. Den er samlokalisert med Den norske Eurytmihøyskole i tidligere Berle skoleFrogner i Oslo. Rudolf Steinerhøyskolen tilbyr treårig utdannelse som lærer eller førskolelærer med bachelorgrad i steinerpedagogikk. Videre tilbyr høyskolen masterprogram i steinerpedagogikk, studier i billedkunstfag og forskjellige videre- og etterutdannelseskurs.

Historie[rediger | rediger kilde]

Rudolf Steinerhøyskolen i tidligere Berle skole på Frogner

Rudolf Steinerhøyskolen ble opprettet 1981 i Oslo for å utdanne lærere til det voksende antall steinerskoler i Norge. Høyskolen er godkjent av Kunnskapsdepartementet som kompetansegivende for arbeid i norske steinerskoler og mottar statsstøtte i henhold til Privathøyskoleloven av 1986; siden 1997 har høyskolen vært 100% statsfinansiert (opp fra 50% i 1983). Høyskolen er organisert som en almennyttig stiftelse med styret som øverste organ. Cato Schiøtz er styreleder.

l 1990 fikk høyskolen en ny linje for førskolepedagogikk, en treårig utdanning som gir kompetanse for arbeid i steinerbarnehager. Utdanningen kan også tas som femårig deltidsutdanning. Høsten 2005 etablerte høyskolen to nye studietilbud: Mastergrad i steinerpedagogikk og studieår i billedkunstfag.

Siden 1994 har høyskolen holdt til i gamle Berle skole i Professor Dahls gate 30. Høyskolen har også en campus i Fyresdal, som brukes til diverse samlinger.

I samarbeid med Alanus University of Arts and Social Sciences utgir høyskolen det akademiske tidsskriftet Research on Steiner Education.[3] Høyskolen er involvert i samarbeid med østeuropeiske land, bl.a. som vertskap for International Waldorf Summer Seminar.[4]

Det engelske navnet er Rudolf Steiner University College.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Totalt antall registrerte studenter i følge Database for statistikk om høgre utdanning DBH
  2. ^ Antall ansatte i forskjellige kategorier i følge Database for statistikk om høgre utdanning DBH
  3. ^ http://www.rosejourn.com
  4. ^ http://www.norway.si/News_and_events/bilateral/waldorfschool/

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Rudolf Steinerhøyskolen – bilder, video eller lyd