Rommensletta skulpturpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Inngangen til parken fra Kristoffer Robins vei
Utsiktsplattformen i parken med «Aleph» av Stefanny Hillgaard i bakgrunnen
Det kunstige bekkeløpet i parken

Rommensletta skulpturpark er en skulpturpark ved Kristoffer Robins veiSmedstua i Groruddalen i Oslo, åpnet i 2013 og etablert i et samarbeid mellom Bymiljøetaten, Kulturetaten, Eiendoms- og byutviklingsetaten, Bydel Stovner og Billedhuggerforeningen.

Parken er lagt på kommunens gamle hovedsøppelfylling som ble anlagt i 1960-årene på Rommensletta i bunnen av Groruddalen og var opp til 15 meter dyp. Skulpturparken inngår i Alnaelva Miljøpark og Groruddalssatsingen, områdeløft for Haugenstua. Hensikten er å gi alle aldersgrupper bevegelse, rekreasjon og kunstopplevelse. I prosjektfasen ble parken også omtalt som Rommensletta park.

Ved åpningen hadde parken ni skulpturer fra ca. 1960 til ca. 2010 som representerer tidslinjen fra Haugenstua ble bygget ut i 1960-årene til i dag, fem fra kommunens kunstsamling i magasin og fire innkjøpt til parken. Blant skulpturene var i 2014 «Fugl» av Nils Aas, som tidligere sto ved Symra kinoLambertseter, «Fisk» av Kristian Blystad, «Revemor med unge» av Skule Waksvik, «Atlantico» av Arnold Haukeland, «Aleph» av Stefanny Hillgaard og «Mor og barn» av Annasif Døhlen, som tidligere sto ved Dikemark sykehus.[1] Det er også satt av plass til skiftende utstilling av skulpturer. I parken er det etablert et kunstig bekkeløp.

Turvei D10 går gjennom skulpturparken.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ park & anlegg

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • «Resirkulert kunst på en gammel søppelfylling». park & anlegg 8/2014, side 14–15.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]