Rolf Øvrum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolf Øvrum
Født4. mars 1949 (70 år)
Levanger
Beskjeftigelse Journalist, redaktør
Nasjonalitet Norge

Rolf Øvrum (født 4. mars 1949 i Levanger) er norsk journalist, redaktør og forfatter.

Han var generalsekretær i Norsk Redaktørforening fra 1983 til 1990, og bidro til at Vær Varsom-plakaten ble revidert i 1987.[trenger referanse]

Øvrum startet sin løpebane som journalistlærling i Tidens Krav i Kristiansund i 1970. Han jobbet senere som journalist i Arbeider-Avisa og i Adresseavisen i Trondheim, samt i Rogalands Avis i Haugesund og Stavanger. I 1979 ble han ansatt som redaksjonssjef i Hamar Arbeiderblad. Han har vært redaktør i Hamar Dagblad/Østlendingen, Øvre Smaalenene Avis i Askim, desksjef i Økonomisk Rapport og medarbeider i tidsskriftet Jakt, hund & våpen i Hjemmet Mortensen. Etter at han i 1998 etablerte seg som frilanser, bosatt i Dalsbygda i Os i Østerdalen, har han vært ansvarlig redaktør for forskningstidsskriftet Verdt å vite, som utgis av KS Forskning, fagtidsskriftene Villreinen og Hjorteviltet, samt journalist for Broderfolk og Grenseposten.

Fra 1991 til 1993 var Rolf Øvrum avdelingsleder i LOOC/Lillehammer OL 94, hvor han bygde opp og ledet OL-organisasjonens pressetalskorps. Han er medlem av NORDEM (Norsk ressursbank for demokrati og menneskerettigheter) og har blant annet deltatt som valgobservatør for OSSE i Georgia.

Forfatterskap[rediger | rediger kilde]

  • «Budbringerens dilemma – om ytringsfrihet, presseetikk og redaktøransvar», IJ-forlaget, sammen med Steingrim Wolland. (1992)
  • «Akevitt av egen avl – boken om brennevinskrydring», J. W. Damm (1999)

Referanser[rediger | rediger kilde]